Πολιτική Χωρίς κατηγορία

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Καταργούνται το άσυλο και η ίδρυση 4ης Νομικής Σχολής – Δε θα αλλάξουμε το σύστημα των πανελλαδικών (φωτό)

«Είναι χαρά μου να ξεκινώ από την παιδεία» είπε μπαίνοντας στο υπουργείο Παιδείας ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος τόνισε για ακόμη μία φορά ότι η παιδεία αποτελεί πρώτη προτεραιότητα της νέας κυβέρνησης.

Θα προχωρήσουμε με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα για την ποιοτική δημόσια παιδεία και για την αναβάθμιση των πανεπιστημίων, και τηνβελτίωση της σύνδεσής τους με την αγορά εργασίας, δήλωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στη συνέχεια, εξέφρασε την απόλυτη εμπιστοσύνη του στους εκπαιδευτικούς που «επιτελούν με αυταπάρνηση το καθήκον τους», όπως είπε χαρακτηριστικά. 

Αναφερόμενη στις πανελλαδικές, η κ. Κεραμέως υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση δε θέλει να αιφνιδιάσει κανέναν και συνεπώς θα διατηρήσει «τους κύριους άξονες» του συστήματος εξέτασης που θέσπισε ο ΣΥΡΙΖΑ για τους μαθητές της επερχόμενης Γ’ Λυκείου.

Διευκρίνισε όμως ότι η το υπουργείο θα προβεί άμεσα σε διορθωτικές παρεμβάσεις, με έμφαση στον «εξορθολογισμό» της ύλης, σημειώνοντας πως η κάλυψή της «αυτή την στιγμή» δεν είναι εφικτή.

Όσον αφορά τους φετινούς υποψήφιους, η κ. Κεραμέως είπε ότι θα δοθεί παράταση στην κατάθεση μηχανογραφικών δελτίων, δίχως να διευκρινίσει την διάρκεια.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο θα υπάρχει χρονικό περιθώριο ώστε το υπουργείο να εξετάσει τις δυνατότητες των σχολών από πλευράς έμψυχου δυναμικού και υποδομών.

Αναφερόμενη στο άσυλο, η υπουργός σημείωσε πως η ρύθμιση για κατάργησή του θα ενταχθεί στο πρώτο νομοσχέδιο που θα καταθέσει η κυβέρνηση, στις 23 Ιουλίου, μετά την ολοκλήρωση των προγραμματικών δηλώσεων, προσθέτοντας πως ήδη έχουν γίνει οι πρώτες επαφές με φορείς όπως η Σύνοδος Πρυτάνεων και η ΠΟΣΔΕΠ.

Η κ. Κεραμέως επαναβεβαίωσε πως η Νέα Δημοκρατία θα θέσει τέλος στην διαδικασία ίδρυσης τέταρτης νομικής σχολής, στην Πάτρα, που είχε δρομολογήσει η προηγούμενη κυβέρνηση. 

Η κ. Κεραμέως, τόνισε ότι δεν πρόκειται να υλοποιηθεί το σχέδιο της προηγούμενης κυβέρνησης για δημιουργία μιας 4ης Νομικής στην Πάτρα  πρόκειται  δε να ανασταλεί η σύσταση επιτροπής που είχε συγκροτήσει η προηγούμενη κυβέρνηση για τον σκοπό αυτό.

«Το θέμα δεν είναι με την Πάτρα» διευκρίνισε η υπουργός, «αλλά με την ανάγκη δημιουργίας τέταρτης Νομικής Σχολής». 

Η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη

“Έχουμε θέσει -ως πρωθυπουργικό γραφείο- στόχους και χρονοδιαγράμματα για όλα τα υπουργεία”, σημείωσε ο κ.Μητσοτάκης και εξέφρασε την απόλυτη εμπιστοσύνη του σε όλους τους εκπαιδευτικούς που όπως τόνισε εκτελούν με αυταπάρνηση και αγάπη το καθήκον τους.

«Να γνωρίζουν ότι είναι σύμμαχοί μας στην προσπάθεια να προσφέρουμε όσο το δυνατόν καλύτερη παιδεία στα παιδιά για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις ενός δύσκολου κόσμου που αλλάζει συνεχώς», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Ο κ.Μητσοτάκης πραγματοποίησε σύσκεψη για τις προτεραιότητες που έχει θέσει η κυβέρνηση για την Παιδεία, με τη συμμετοχή της υπουργού κ. Κεραμέως, της υφυπουργού για θέματα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ειδικής αγωγής Σοφίας Ζαχαράκη και του υφυπουργού για θέματα ανώτατης εκπαίδευσης Βασίλη Διγαλάκη, καθώς επίσης και του υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη ο οποίος συνόδευσε τον πρωθυπουργό στην επίσκεψή του.

Related posts

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ : Όλοι οι υποψήφιοι Περιφερειάρχες και σύμβουλοι για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

4press

Γεωργία Ντάτσικα: “Η κυβέρνηση πνέει τα λοίσθια”

4press

Γιάννης Ταπεινός: Γιατί κατεβαίνω με τον Κ. Σπηλιόπουλο

4press