Δυτική Αχαΐα

Δείτε το επίμαχο βίντεο και τι λένε οι παρατάξεις για την ένταση στο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Αχαΐας

Ένταση επικράτησε στην 23η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου δυτικής Αχαΐας, την Τετάρτη του βράδυ. Μάλιστα η κατάσταση φαίνεται να βγήκε εκτός ελέγχου με απρεπείς εκφράσεις και περιστατικά βίας.

Η δημοτική αρχή κατηγορεί την αντιπολίτευση ότι όλο αυτό είναι δρομολογημένο και με πρωτεργάτη τον επικεφαλή της παράταξης κ.Νικολάου. Μάλιστα σύμφωνα με πηγές η δημοτική αρχή φαίνεται να πιστεύει ότι αυτός είναι ο τρόπος που έχει επιλέξει ο κος. Νικολάου να συσπειρώσει την ομάδα του, γιατί εδώ και ένα χρόνο δεν είναι σε θέση να κάνει αντιπολίτευση, καθώς ο Δήμαρχος κ.Μυλωνάς έχει κερδίσει το στοίχημα της επίλυσης των θεμάτων της καθημερινότητας, με πρωταγωνιστή αυτό της έλλειψης νερού, που φαίνεται να βασάνιζαν το δημότες κατά τη διάρκεια της θητείας του κ.Νικολάου.
Η εκδοχή της δημοτικής αρχής και της αντιπολίτευσης για τα όσα διαδραματίστηκαν είναι οι παρακάτω: 
Η θέση της Δημοτικής Αρχής
Σχετικά με όσα συνέβησαν στην τελευταία (Τετάρτη 23/9) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:
«Η δημοτική αρχή εκφράζει τη λύπη της για όσα συνέβησαν στην τελευταία επεισοδιακή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Η αξιωματική αντιπολίτευση και ο επί κεφαλής της επέλεξαν να ανεβάσουν κατακόρυφα τους τόνους της αντιπαράθεσης καταφεύγοντας σε ύβρεις και ακατανόμαστες φράσεις. Η επιλογή αυτή είναι ακατανόητη, πολύ περισσότερο που το συζητούμενο θέμα, η πιθανή μετακίνηση της λαϊκής αγοράς, είχε κυρίως τεχνικό χαρακτήρα και δεν προσφέρονταν για οξεία σύγκρουση. Τους λόγους για τους οποίους η αντιπολίτευση κατέφυγε σε αυτήν την, χωρίς αιτία, υπεραντίδραση ας τους εξηγήσει η ίδια.
Σε κάθε περίπτωση οι κραυγές, η δημιουργία κλίματος οξείας αντιπαράθεσης χωρίς ουσία, με ακατανόμαστες εκφράσεις ενάντια στο πρόσωπο του προέδρου του Δημοτικού Συμβούλιου, που με την παρουσία του κοσμεί την τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά και αιρετούς δεν έχουν θέση στην αίθουσα συνεδριάσεων του Σώματος και είναι λυπηρό αυτές να ξεστομίζονται από πρώην δήμαρχο. Ο σεβασμός στους θεσμούς, στις διαδικασίες και στα θεσμικά πρόσωπα, όπως αυτό του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, αποτελούν στοιχειώδη λειτουργικό κανόνα και υποχρέωση όλων μας.
Η δημοτική αρχή θα συνεχίσει να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για γόνιμες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου σε συνθήκες πολιτικού πολιτισμού. Ωστόσο εξίσου σταθερή είναι και η πρόθεση διαφύλαξης των συνεδριάσεων με σεβασμό στους κανόνες της Δημοκρατίας και της πολιτικής ευπρέπειας, μακριά από τραμπουκισμούς και αγοραίες συμπεριφορές».
Η θέση της Αντιπολίτευσης:
Η άνανδρη επίθεση από τους νοσταλγούς παρελθοντικών νοοτροπιών και τους τραμπούκους που δέχτηκε ο πρόεδρος της Τ. Κ. Κάτω Αχαΐας, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, «σφραγίζει» τον ένα χρόνο διακυβέρνησης του Οράματος και του Κολαούζου του
«Δέκα συναπτά χρόνια συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβούλιου Δυτικής Αχαΐας, αδυνατώ να ανακαλέσω στην μνήμη μου τέτοια συμπεριφορά δημάρχου και πρόεδρου του οργάνου, η οποία όχι μόνο δεν προστάτευσε τη διαδικασία και τα πρόσωπα, αλλά ούτε την ίδια τη Δημοκρατία. Υπό την ανοχή τους και Απαθείς μπροστά στα αίσχη και τους προπηλακισμούς, ο δήμαρχος και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου παρακολουθούσαν την άνανδρη επίθεση που δέχτηκε ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κάτω Αχαΐας κατά την χθεσινή συνεδρίαση του σώματος…», αναφέρει ο πρώην δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Χρήστος Νικολάου.
Και τονίζει : «Ένας χρόνος χρειάστηκε, ώστε οι αυτοδιοικητικοί οραματιστές και οι κολαούζοι τους να εμφανίσουν τον πραγματικό τους εαυτό. Ένας χρόνος χρειάστηκε, ώστε αντιδήμαρχος να αφαιρέσει την προβιά του αμνού και να φανερώσει τον λύκο λέγοντας : «Εμείς διατάζουμε αν σας αρέσει…..». Προφανώς, ενόχλησε τόσο η συνέντευξη σε έγκριτη τοπική εφημερίδα προ ημερών για τα πεπραγμένα ενός χρόνου της Δημοτικής Αρχής όσο και η τοποθέτηση του προέδρου της Τοπικής Κοινότητας της Κάτω Αχαΐας στο Δημοτικό Συμβούλιο και προσπάθησαν να τον φιμώσουν. Όμως, η Δημοκρατία «πληγώνεται» αλλά δεν «λυγίζει». Το αυταρχικό, θρασύδειλο, αλαζονικό και αντιδημοκρατικό στυλ της μειοψηφούσας συγκυβέρνησης της Δημοτικής Αρχής μάς γυρίζει σε εποχές σκότους. Οι επικεφαλής όλων των παρατάξεων της αντιπολίτευσης δεν θα επιτρέψουμε στο σκοτάδι να καταπιεί το φως της Δημοκρατίας».
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ:
https://www.youtube.com/watch?v=1E8ygS0l6ZA&t=4s

Related posts

Πάνω από το 70% η πληρότητα των ξενοδοχείων στη Δυτική Αχαΐα τον Αύγουστο

4press

ΔΥΤΙΚΗ ΑΧΑΪΑ : Ο Δήμαρχος Σπύρος Μυλωνάς εξέτασε την υδροδότηση σε Άρλα και Ροβιανήτη

4press

Όραμα για τη Δυτική Αχαΐα: Ένας χρόνος θητείας της Δημοτικής Αρχής Δήμου Δυτικής Αχαΐας

4press