Δυτική Αχαΐα

«Η λειψυδρία γίνεται εφιάλτης για τους αγρότες μας»

Πρωτοφανής  είναι η λειψυδρία που παρατηρείται φέτος, όπως και πέρσι, αφού είμαστε στη μέση του Νοέμβρη και οι βροχές δεν έρχονται. Η  κατάσταση αυτή έχει γίνει εφιάλτης για τους αγρότες της Δυτικής Αχαΐας που καλλιεργούν κηπευτικά αφού αναγκάζονται να ποτίζουν συνεχώς τις καλλιέργειες τους ανεβάζοντας κατακόρυφα το κόστος παραγωγής.

Λόγω της  λειψυδρίας έχει κλείσει και η παροχή νερού προς τους αγρότες από το φράγμα του Πηνειού φέρνοντάς τους σε απόγνωση  αφού αδυνατούν να ποτίσουν τις καλλιέργειες τους και οδηγούνται στην καταστροφή!

Ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας σε συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας κο Γιαννόπουλο Βασίλειο ανακοινώνει ότι το νερό θα παροχετευτεί προς τα αρδευτικά κανάλια την Κυριακή το βράδυ για να μπορέσουν οι αγρότες να το χρησιμοποιήσουν την Τρίτη και την Τετάρτη.

Ο Δήμαρχος σε δήλωση του τόνισε την ανάγκη της ορθολογικής χρήσης του νερού, την επίσπευση των εργασιών συντήρησης του φράγματος του Πηνειού και την επέκταση του στην Αχαΐα όπως προβλέπεται! Η λειψυδρία είναι εδώ είπε και θα πρέπει η πολιτεία να κατανοήσει ότι δεν υπάρχουν πλέον τα περιθώρια και η πολυτέλεια το νερό να χύνεται στην θάλασσα, οι αγρότες μας να καταστρέφονται και να χάνεται Εθνικός πλούτος.

Related posts

ΔΥΤΙΚΗ ΑΧΑΪΑ : Ο Δήμαρχος Σπύρος Μυλωνάς εξέτασε την υδροδότηση σε Άρλα και Ροβιανήτη

4press

Σε νέες – σύγχρονες εγκαταστάσεις από φέτος το ελαιοτριβείο “ΠΑΝΙΤΣΑΣ”

4press

Δυτική Αχαΐα: Έκκληση ΑμΕΑ για τοποθέτηση χημικής τουαλέτας, αποδυτηρίων και θέσεων στάθμευσης στις παραλίες

4press