Δυτική Αχαΐα

Το Κέντρο Κοινότητας Δυτικής Αχαΐας ενημέρωσε τους Ρομά για τον κορωνοϊό

Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Δυτικής Αχαΐας – Παράρτημα Ρομά στα πλαίσια δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών για τα μέτρα προφύλαξης και προστασίας από τον Covid-19, πραγματοποίησε νέες επισκέψεις σε περιοχές του Δήμου Δυτικής Αχαΐας.

Συγκεκριμένα, η Κοινωνική Λειτουργός / Συντονίστρια της Δομής «Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά» Παπαθανασοπούλου Μαρία επισκέφθηκε περιοχές του Δήμου και πραγματοποίησε ενημέρωση προς τους πολίτες για την εφαρμογή των μέτρων προστασίας και ασφάλειας κατά του Covid-19, δίνοντας παράλληλα ιδιαίτερη έμφαση σε αυτή λόγω της επικείμενης εορταστικής περιόδου.

Για το λόγο αυτό υπήρξε ενημέρωση και σε Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου, από τις οποίες γίνεται εξυπηρέτηση των πολιτών.

Επίσης, η Κοινωνική Λειτουργός / Συντονίστρια της Δομής από κοινού με τον Διαμεσολαβητή του Παραρτήματος Ρομά της Δομής Μπασιλάρη Κωνσταντίνο επισκέφθηκαν τους καταυλισμούς του Δήμου Δυτικής Αχαΐας όπου διαμένουν Ρομά και ενημέρωσαν την ευάλωτη πληθυσμιακή αυτή ομάδα για την αναγκαιότητα συνέχισης της τήρησης των μέτρων προστασίας κατά του Covid-19, για την αποφυγή της εξάπλωσης της πανδημίας στους καταυλισμούς αυτών των περιοχών.

Στα ανωτέρω πλαίσια της Δράσης, έγινε προφορική ενημέρωση προς τους πολίτες και διανομή επίσης έντυπου ενημερωτικού υλικού, που χορηγήθηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Το έργο εντάσσεται στο πλαίσιο υλοποίησης της Εγκεκριμένης Πράξης «Κέντρο Κοινότητας Δήμου Δυτικής Αχαΐας με Παράρτημα Ρομά» του ΕΠ «Δυτική Ελλάδα» Άξονα Προτεραιότητας 4 «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Προώθηση της Κοινωνικής Ένταξης και Καταπολέμηση της Φτώχειας και των Διακρίσεων»

Related posts

Δυτική Αχαΐα: Του άρπαξαν το όχημα με πιστόλι στην παραλία

4press

«Ο Δήμος προχωρεί στην προμήθεια νέων κάδων απορριμμάτων»

4press

Εξαφανίστηκε ηλικιωμένος από τον Πλάτανο Αχαΐας

4press