Ειδήσεις

Άμεση καταβολή αναδρομικών στους συνταξιούχους – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Στην άμεση καταβολή αναδρομικών έως 8.301 ευρώ στον καθένα από τους 33 συνταξιούχους του τέως ΝΑΤ (έχει υπαχθεί στον Ενιαίο Φορέα) που είχαν προσφύγει κατά της κατάργησης των δώρων και των περικοπών στις κύριες συντάξεις με τους νόμους του ’12 διατάσσεται ο ΕΦΚΑ με νεότερη απόφαση του Εφετείου, την οποία παρουσιάζει η “Δημοκρατία”.Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, ταυτόχρονα με τις δικαστικές αποφάσεις μοιάζει να ακυρώνεται εκ των προτέρων το σχέδιο της κυβέρνησης για την αποπληρωμή αναδρομικών μόλις 10 μηνών. Οι εκπρόσωποι της Θέμιδας αποφαίνονται ότι τα ποσά που πρέπει να επιστραφούν αφορούν και την περίοδο μετά την έναρξη ισχύος του νόμου Κατρούγκαλου, δηλαδή και μετά τις 13 Μαΐου 2016.

Σύμφωνα με την απόφαση του Μονομελούς Διοικητικού Εφετείου Πειραιά. η οποία εκδόθηκε στις 14 Μαρτίου 2019, το δικαστήριο συντάχθηκε απόλυτα, όπως θεωρείτο δεδομένο, με τις αποφάσεις της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας του 2015, βάσει των οποίωβν ο νομοθέτης μετά τις αρχικές μειώσεις στις συντάξεις με τους νόμους του πρώτου μνημονίου, “δεν εδικαιολογείτο πλέον να προχωρήσει σε σχετικές ρυθμίσεις χωρίς ειδική έρευνα του αντικειμένου αυτών, αλλά όφειλε να προβεί σε εμπεριστατωμένη μελέτη (κάτι το οποίο δεν έγινε ποτέ) προκειμένου να διαπιστώσει και να αναδείξει τεκμηριωμένα ότι η λήψη των συγκεκριμένων μέτρων ήταν συμβατή με τις σχετικές συνταγματικές δεσμεύσεις”. Με βάση τα δεδομένα αυτά το Εφετείο αποδέχθηκε την απόφαση του Πρωτοδικείου, βάσει της οποίας είχαν αρχικά δικαιωθεί οι 33 συνταξιούχοι του τ. ΝΑΤ και αποφάνθηκε ότι για την περίοδο από τις 16 Δεκεμβρίου του 2015, από τον ΕΦΚΑ πρέπει να τους καταβληθούν αναδρομικά από 3.000,02 έως και 8.301,99 ευρώ στον καθένα. Τα ποσά που πρέπει να λάβουν διαφέρουν, δεδομένου ότι οι προσφεύγοντες λάμβαναν διαφορετικού ύψους συντάξεις.

Related posts

“Η τιμωρία “των οφειλετών έληξε με τις 120 δόσεις-Χιλιάδες άτομα μπήκαν μέσα σε λίγες ώρες στο σύστημα – Ανακούφιση και πολλά τα ερωτήματα για τις μέχρι τώρα κυβερνήσεις …

4press

Το “τελευταίο αντίο” στον Βασίλη Λυριτζή – Οι επικήδειοι που συγκλονίζουν και βαθιά οδύνη στην κηδεία του (φώτο)

4press

Αυτοί είναι οι απαγωγείς και δολοφόνοι αλλοδαπού στη Δυτική Αχαΐα

4press