Ειδήσεις Συνεντεύξεις

Έργο “Ilonet”: Στοχεύει στη μεταφορά οργανωτικής και επιχειρησιακής τεχνογνωσίας προάγοντας την συνεργασία

Με ευρεία συμμετοχή των ενδιαφερομένων φορέων πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 24 Ιουνίου 2020, η Συνέντευξη Τύπου για το έργο «Ilonet – Προάγοντας τις δυνατότητες και τη δικτύωση των Γραφείων Βιομηχανικής Διασύνδεσης, την εκμετάλλευση των αποτελεσμάτων της έρευνας και την υποστήριξη των επιχειρήσεων». To project ILONET, υλοποιείται στο πλαίσιο του Διασυνοριακού Προγράμματος Συνεργασίας Interreg Ελλάδα – Ιταλία, Άξονας Προτεραιότητας 1 – Καινοτομία και Ανταγωνιστικότητα, με προϋπολογισμό 775.057,00 ευρώ. Επικεφαλής Εταίρος του Έργου είναι το Πανεπιστήμιο Πατρών. Στο έργο συμμετέχουν επίσης, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και το Ιόνιο Πανεπιστήμιο ως εταίροι από την Ελλάδα αλλά και το University of Bari Aldo Moro και ο φορέας ARTI– Regional Agency for Technology and Innovation ως εταίροι από την Ιταλία.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, με τον Καθηγητή Ι. Μητρόπουλο να ξεκινάει τις εργασίες της εκδήλωσης αναφέροντας ότι το έργο στοχεύει στη δημιουργία ενός διασυνοριακού δικτύου μεταξύ των Δομών Διασύνδεσης (Γραφεία Μεταφοράς Τεχνολογίας και Τεχνογνωσίας), καθιστώντας δυνατή και αποδοτική τη μεταφορά οργανωτικής και επιχειρησιακής τεχνογνωσίας και προάγoντας την συνεργασία για την στήριξη και την επιτάχυνση της μεταφοράς τεχνολογίας και τεχνογνωσίας από τα ερευνητικά κέντρα στην αγορά».

Ο Επ. Καθηγητής Κ. Γιωτόπουλος, δήλωσε ότι: «Το έργο ILONET φιλοδοξεί να ασκήσει σημαντική επίδραση στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των περιφερειών, ενδυναμώνοντας την οικονομία της γνώσης, ενισχύοντας την αειφορική ανάπτυξη, δημιουργώντας μια κουλτούρα καινοτομίας, προωθώντας και επιταχύνοντας την επιχειρηματική και ερευνητική ανάπτυξη σε τομείς προστιθέμενης αξίας όπως την αγροδιατροφή, τις ΤΠΕ, τον τουρισμό, την πολιτιστική και δημιουργική βιομηχανία.

Ο Καθηγητής Σ. Σιούτας, παρουσίασε τη διαδικτυακή Πλατφόρμα, Εργαλείο Εκπαίδευσης και Διαχείρισης για τους εργαζόμενους σε Δομές Διασύνδεσης, για τους Ερευνητές και για τις Επιχειρήσεις https://esocials.gr/ilonet/ . Μέσω της εν λόγω πλατφόρμας, θα γίνει μια προσπάθεια matching των ερευνητών των Πανεπιστημίων με την «Αγορά» – Επιχειρήσεις.

Περισσότερες πληροφορίες για το έργο: http://www.interreg-ilonet.eu/

Related posts

120 δόσεις: Παράταση στην προθεσμία – Ανάσα για τους οφειλέτες

4press

ΟΑΕΔ: Μέχρι την Παρασκευή οι αιτήσεις σε βρεφονηπιακούς σταθμούς

4press

“Πλούσια” τα συμπεράσματα της 2η Πανελλήνιας Συνάντησης Περιφερειακών Συμβουλίων Έρευνας και Καινοτομίας –Τέθηκαν οι στρατηγικοί στόχοι

4press