Ειδήσεις Υγεία & Fitness

Έφθασε η φορητή ΜΕΘ κορωνοϊού στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας

Έφτασε την Πέμπτη και παρουσιάστηκε σήμερα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας στο Ρίο η φορητή ΜΕΘ κορωνοϊού, με δύο κρεβάτια. Οι κινητές ΜΕΘ κατασκευάζονται από εταιρεία του Αγρινίου και μπορούν να τροποποιούνται κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να χρησιμοποιούνται για κάθε χρήση. Από απλά ιατρεία, μέχρι εμβολιαστικά κέντρα ή και… κινητά χειρουργεία.

Οι φορητές ΜΕΘ από container αποτελούν μια λύση ταχείας ανάπτυξης με στόχο την επέκταση των νοσοκομειακών εγκαταστάσεων σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. Η καινοτομία των συγκεκριμένων Μονάδων οφείλεται στη δυνατότητά τους να μεταφέρονται και να τοποθετούνται γρήγορα εντός της ελληνικής επικράτειας, λειτουργώντας μάλιστα πολλαπλασιαστικά και ελαττώνοντας με αυτόν τον τρόπο την ανάγκη αεροδιακομιδών εντός της χώρας. Οι φορητές μονάδες παρέχουν όλο τον ιατρικό εξοπλισμό που απαιτείται για τους ασθενείς και μπορούν να συνδεθούν για να επικοινωνούν με τις εγκαταστάσεις των νοσοκομείων μέσω μιας φουσκωτής δομής, που μπορεί μάλιστα να αξιοποιηθεί για τη σύνδεση περισσοτέρων του ενός. Με αυτόν τον τρόπο επιτρέπεται η δημιουργία πολλαπλών δικτύων ΜΕΘ εντός των νοσοκομειακών ιδρυμάτων, αλλά και η δυνατότητα αυτόνομων νοσοκομείων πεδίου.

Παρόντες στην παρουσίαση ήταν μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος και ο Αναπληρωτής Διοικητής του ΠΓΝΠ κ. Μπάκος.

Related posts

Πένθος στον Σκοπευτικό Σύλλογο Πατρών – Πέθανε ξαφνικά ο Μαρίνος Ταβερναράκης

4press

10 πράγματα που θα συμβούν στο σώμα σας αν περπατάτε κάθε μέρα

4press

Έφυγε από τη ζωή ο θρυλικός παίκτης του Πανιωνίου Δημήτρης Μαυρίκης

4press