Ειδήσεις

Αεροσκάφος της Egypt Air πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στο Ελευθέριο Βενιζέλος μετά από “θρίλερ” στον αέρα7

Αναγκάστηκε να δηλώσει “Emergency” όταν το πιλοτήριο γέμισε καπνούς

Σε κατάσταση “έκτακτης ανάγκης” έθεσε την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, τις ένοπλες δυνάμεις και το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» αεροσκάφος τύπου Cargo της Egypt Air, που δήλωσε emergency ενώ πετούσε μέσα στο FIR Αθηνών και τελικά έκανε αναγκαστική προσγείωση  στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος.

Το αιγυπτιακό  αεροσκάφος τύπου A332 με πενταμελές πλήρωμα εκτελούσε πτήση από την Αίγυπτο στη Γερμανία. Το αεροσκάφος της Egypt Air απογειώθηκε ώρα 8:05 το πρωί της Παρασκευής από το Κάιρο με προορισμό την Κολονία

Ενώ βρισκόταν στην περιοχή της Χίου, το πλήρωμα του αεροσκάφους αντιλήφθηκε ότι το πιλοτήριο του αεροσκάφους είχε γεμίσει καπνούς και υποχρεώθηκε να δηλώσει emergency. Αμέσως ενεργοποιήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες, αφού η κατάσταση εγκυμονούσε κινδύνους για την ασφάλεια του πενταμελούς πληρώματος.

Τέθηκαν σε ετοιμότητα ελικόπτερα έρευνας και διάσωσης από τη διοίκηση ελικοπτέρων του Πολεμικού Ναυτικού και δόθηκε εντολή σε δύο μαχητικά της Πολεμικής Αεροπορίας να είναι σε κατάσταση readiness για απογείωση, αφού οι αρχές δεν είχαν καθαρή εικόνα για το αν το πλήρωμα του αεροσκάφους θα καταφέρει να επιτύχει την ασφαλή προσγείωση του cargo.

Με οδηγίες της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας το πλήρωμα του αιγυπτιακού A332 κατευθύνθηκε στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος όπου περίπου στις 09:45 έκανε προσγείωση ανάγκης.

 

Related posts

Κορονοϊός: Απαντήσεις και θολά σημεία για εργαζόμενους, εργοδότες και επαγγελματίες

4press

Άγριο έγκλημα στην Αλάσκα & στο βάθος παιδεραστία: Σκότωσε την καλύτερή της φίλη – Της έταξαν 9 εκατ. δολάρια!

4press

Ενθουσιασμός και παλμός στη συγκέντρωση του Διαμαντή Κανελλόπουλου στην Τριταία!

4press