Ειδήσεις

Αναβρασμός στη σχολική κοινότητα – Κατάληψη σε σχολείο της Πάτρας για τις μάσκες

Σε κατάληψη προχώρησαν οι μαθητές του 2ου Λυκείου της Πάτρας, αρνούμενοι να φορέσουν μάσκες μέσα στις τάξεις τους, όπως επεβλήθη από το Υπουργείο Παιδείας  λόγω του covid -19.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αναβρασμός που επικρατεί στη μαθητική κοινότητα μετά την επιβολή του μέτρου της μάσκας στις σχολικές αίθουσες  αναμένεται να κλιμακωθεί με περαιτέρω αντιδράσεις.

Mαθητές Γυμνασίου και Λυκείου της Πάτρας δήλωσαν στη 4press: “Δεν είναι δυνατόν να φοράμε τη μάσκα έξι ώρες στο σχολείο και να κάνουμε μάθημα και άλλες τρεις ώρες το απόγευμα στα φροντιστήρια”.

Από την πλευρά τους γονείς νηπίων είναι εξαγριωμένοι για τη χρήση μάσκας σε παιδιά 4 και 5 ετών. Αφενός διότι τα παιδιά δεν μπορούν να αντιληφθούν ως νήπια τον τρόπο σωστής χρήσης με αποτέλεσμα να εγκυμονούν σοβαροί κίνδυνοι  για την υγεία τους, αφετέρου διότι το νηπιαγωγείο έχει ως σκοπό τα παιδιά να κοινωνικοποιηθούν και να περάσουν όμορφα την ώρα τους και με τη χρήση μάσκας αυτό δεν είναι εφικτό.

Σε κάθε περίπτωση, γονείς, μαθητές και μια σημαντική μερίδα εκπαιδευτικών ζητούν από την κυβέρνηση να επανεξετάσει το μέτρο, τη στιγμή που σε άλλες χώρες είτε επιβάλλεται σε μαθητές  άνω των 12 ετών είτε καθόλου.

 

Related posts

Πανεπιστήμιο Πατρών – Οι υποψήφιοι Πρυτάνεις και η διαδικασία

4press

Ηλεία: Θρήνος στο Πελόπιο – «Έσβησε» τη νύχτα ο 6χρονος Άγγελος

4press

Τέλη κυκλοφορίας 2020: Πληρωμή και εξόφληση σε άτοκες δόσεις

4press