Ειδήσεις

Ασύλληπτο : 312 φορείς γύρισαν την πλάτη σε πρόγραμμα κατά των πυρκαγιών μετά το Μάτι

Αίσθηση προκαλεί η αποκάλυψη ότι 312 φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης γύρισαν την πλάτη σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την πρόληψη και την καταστολή πυρκαγιών του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος

Αίσθηση προκαλεί η αποκάλυψη ότι 312 φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης γύρισαν την πλάτη σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την πρόληψη και την καταστολή πυρκαγιών το οποίο διοργανώθηκε μετά από δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Όπως αποκαλύπτει η Καθημερινή στο πλαίσιο της συνεργασίας του με την Πυροσβεστική το ΙΣΝ διέθεσε 2,5 εκατ. ευρώ για την εκπαίδευση εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση σε ζητήματααντιμετώπισης πυρκαγιών, πυρασφάλειας, προληπτικής και οργανωμένης απομάκρυνσης κατοίκων και δασοπροστασίας.

Απεστάλησαν προσκλήσεις σε 395 οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης, ωστόσο μόλις 83 από αυτούς  ανταποκρίθηκαν, δηλαδή ένας στους πέντε!

Όλα αυτά μόλις λίγους μήνες μετά την τραγωδία που σημάδεψε ανεξίτηλα την σύγχρονη ιστορία της χώρας, με τον θάνατο 101 ανθρώπων μέσα σε λίγες ώρες στο Μάτι εξαιτίας της ανικανότητας, της αβελτηρίας και της αδιαφορίας του κρατικού μηχανισμού.

Παρά την μνημειώδη αδιαφορία των Ο.Τ.Α. το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ανακοίνωσε ότι το πρόγραμμα θα παραμείνει ανοικτό. Ας ελπίσουμε ότι θα υπάρξει έστω και την ύστατη ώρα ανταπόκριση…

Related posts

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον Ν. Παπαδημάτο ο καθηγητής Απ. Καπρούλιας

4press

ΠΑΤΡΑ: Ναυτικός τραυματίστηκε στο γκαράζ του πλοίου

4press

Ποιοι δεν θα λάβουν φέτος το επίδομα θέρμανσης

4press