Ειδήσεις

Βρέθηκαν σε καμινάδα του Άουσβιτς κουταλοπίρουνα & παπούτσια των μελλοθάνατων

Βρέθηκαν κρυμμένα αντικείμενα στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Άουσβιτς….

Αντικείμενα που είχαν κρύψει έγκλειστοι στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Άουσβιτς, στην Πολωνία, ανακαλύφθηκαν κατά τη διάρκεια εργασιών συντήρησης του χώρου, τις οποίες είχε αναλάβει η Αυστρία με την ευκαιρία μιας εθνικής έκθεσής της.

Στις 21 Απριλίου «βρήκαμε κουταλάκια, μαχαίρια, πιρούνια, κομμάτια από παπούτσια» κρυμμένα σε μα καμινάδα στο Μπλοκ 17, ανέφερε η γενική γραμματέας του Εθνικού Αυστριακού Ταμείου για τα θύματα του ναζισμού, Χάνα Λέσινγκ.

«Αυτά τα εργαλεία που φυλάσσονταν μακριά από τα βλέμματα των Ες-Ες, ίσως να τα χρησιμοποιούσαν οι τσαγκάρηδες στο πλαίσιο της προετοιμασίας κάποιας απόδρασης ή, απλούστατα, για να τρώνε» εξήγησε η Λέσινγκ.

Τα αντικείμενα αυτά παραδόθηκαν στην υπηρεσία συντήρησης του μουσείου του Άουσβιτς, με την ελπίδα ότι θα ρίξουν λίγο φως στις συνθήκες διαβίωσης στο στρατόπεδο του θανάτου.

https://www.instagram.com/p/CAYTKMIHldv/?utm_source=ig_web_copy_linkhttps://www.instagram.com/p/CAYTKMIHldv/?utm_source=ig_web_copy_link

 

Τις τελευταίες δεκαετίες έχουν βρεθεί πολλά κρυμμένα αντικείμενα σε διάφορα σημεία του στρατοπέδου.

Η Αυστρία έχει αναλάβει αυτήν την περίοδο εργασίες συντήρησης στο μεγάλο, τούβλινο οίκημα στο ισόγειο του οποίου φιλοξενείται από το 1978 η μόνιμη έκθεσή της, η οποία πρόκειται να αναδιοργανωθεί πλήρως μέχρι το 2021 σύμφωνα με το ΑΠΕ

Το πρώην στρατόπεδο του θανάτου της ναζιστικής Γερμανίας Άουσβιτς-Μπιρκενάου, το οποίο δημιουργήθηκε για να εφαρμοστεί εκεί η πολιτική της «τελικής λύσης», δηλαδή της μαζικής εξόντωσης των Εβραίων της Ευρώπης, έχει ανακηρυχθεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco από το 1979.

Από το 1947 στεγάζει ένα μουσείο με εκθέματα από διάφορες χώρες που συμμετείχαν στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Related posts

Τουρκία: Αγωνιώδεις προσπάθειες για επιζώντες στα χαλάσματα εν μέσω 390 μετασεισμών

4press

O Δήμος Πατρέων θα εγκαταστήσει αντικεραυνική προστασία στα σχολεία

4press

Ντουμπάι: 63 βαθμούς Κελσίου και τα δέντρα αρχίζουν να καίγονται μόνα τους

4press