Ειδήσεις Συνεντεύξεις

Γιάννης Λέντζας: “Διεκδικούμε και δημιουργούμε το Δήμο που θέλουμε και μας αξίζει”

“Στις 26 του Μάη παίρνουμε καθαρή εντολή νίκης και η δουλειά ξεκινά από τις 27 του Μάη! “

Τρεις ημέρες πριν απο τις εκλογές της 26ης Μαϊου, ο Υποψήφιος Δήμαρχος Ανδραβίδας Κυλλήνης και επικεφαλής της παράταξης “Νέα Πορεία” Γιάννης Λέντζας μιλά για το πρόγραμμα της παράταξής του, τις προτάσεις του για την ανάπτυξη του Δήμου και τα μηνύματα που λαμβάνει απο τους πολίτες.

Κύριε Λέντζα, μπήκαμε στη τελική ευθεία για τις δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές και παρατηρούμε πως στις περιοδείες σας οι πολίτες υποδέχονται θερμά εσάς και τα μέλη της παράταξής σας «Νέα Πορεία». Ποια τα μηνύματα που λαμβάνετε;
Ειλικρινά, είμαι πολύ συγκινημένος από την αγάπη και την στήριξή του κόσμου, που με γεμίζουν αισιοδοξία, αλλά και αίσθημα ευθύνης για το μέλλον. Ο κόσμος ζητά αλλαγή στην καθημερινότητά του. Και το αύριο δε μπορεί να περιμένει! Δεν περιμένουμε την 1η Σεπτεμβρίου! Στις 26 του Μάη παίρνουμε καθαρή εντολή νίκης και η δουλειά ξεκινά από τις 27 του Μάη!

Συνήθως η «μάχη» για την τοπική αυτοδιοίκηση έχει πολιτικό-κομματικό χρώμα. Εσείς, καταφέρατε και το διαφοροποιήσατε εντελώς αυτό με την παράταξη «Νέα Πορεία» παραμένοντας μακριά από κάθε είδους κομματική χειραγώγηση και κατεύθυνση. Ποιός είναι ο στόχος σας;
Δημιουργήσαμε τη μεγάλη ανεξάρτητη παράταξη που θα φέρει την αλλαγή στο Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης. Ο στόχος μας και η δέσμευσή μας είναι να υπηρετήσουμε τους δημότες και μόνο τους δημότες, αφήνοντας στην άκρη πολιτικές και πρόσωπα που έγιναν κατεστημένο.

Κύριε Λέντζα, κάνετε λόγο συχνά σε ομιλίες σας πως δεν αξιοποιήθηκαν προς όφελος των δημοτών ισχυρά πλεονεκτήματα της περιοχής σας, όπως η ύδρευση, το καθαρό νερό, δημοτικές υπηρεσίες σε κάθε δημοτική ενότητα κ.α. Κατά τη γνώμη σας τι εκτιμάτε ότι εμπόδισε την αξιοποίηση τους;
Ο λόγος είναι εμφανής, αφού στην πλειοψηφούσα παράταξη το μοναδικό τους μέλημα ήταν και είναι η προσωπική προβολή που οδηγεί σε μια άνευ προηγουμένου ασυνεννοησία μεταξύ των Συμβούλων, σε μάχες, κόντρες, και αποχωρήσεις, λόγω μη πραγμάτωσης προσωπικών φιλοδοξιών, με καταστροφικά αποτελέσματα που βιώνουμε σήμερα όλοι μας. Ποτέ δεν κατάλαβε η σημερινή Δημοτική Αρχή και όσοι τη στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια ότι σε έναν Δήμο προέχει το συμφέρον των Δημοτών. Ποτέ δεν κατάλαβε η σημερινή Δημοτική Αρχή ότι η σημασία της τοπικής αυτοδιοίκησης στην καθημερινότητα των πολιτών είναι καθοριστική. Ποτέ δεν κατάλαβε η Σημερινή Δημοτική Αρχή ότι η ύδρευση, η αγροτική οδοποιία, ο ηλεκτροφωτισμός, η καθαριότητα αποτελούν βασικές καθημερινές ανάγκες.

Από την καθημερινή επαφή με χιλιάδες συνδημότες σας ως τώρα, έχετε ακούσει από πολλούς τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, υπάρχει όπως αναφέρουν, απογοήτευση και αίσθημα εγκατάλειψης σε αρκετούς οικισμούς του Δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης. Θεωρείτε πως ο κόσμος πιστεύει πλέον σε όλους αυτούς που ασχολούνται με τα κοινά και ειδικά, στα νέα πρόσωπα; Πιστεύετε ότι μπορείτε να εμπνεύσετε και πάλι ένα νέο όραμα, ένα νέο ξεκίνημα;
Προσωπικά, είμαι αποφασισμένος, μαζί με όλους τους δημότες, να αλλάξουμε αυτόν τον τόπο! Το βασικό σύνθημα της παράταξής μας είναι το «Όλοι μαζί για ένα Δήμο που θέλουμε και μας αξίζει». Είναι ένα σύνθημα που δεν επιλέχθηκε τυχαία. Γιατί πιστεύουμε πως μόνο όλοι μαζί μπορούμε να δώσουμε αναπτυξιακή ώθηση στο Δήμο μας! Γιατί πιστεύουμε πως μόνο μέσα από τις συνεργασίες με όλους τους πολίτες, τους φορείς, τους συλλόγους και όλα τα τοπικά συμβούλια μπορεί να τεθεί ο Δήμος στην υπηρεσία των Δημοτών! Πιστεύουμε σε έναν νέο Δημοκρατικό τρόπο διακυβέρνησης! Συνδιαμορφώνουμε λύσεις, υπηρετούμε τους δημότες με τις αποφάσεις μας!

Τι έχετε να πείτε για το έργο που έχει υλοποιήσει ο σημερινός δήμαρχος έως τώρα κ. Λέντζα, είστε έτοιμοι να αναλάβετε την διαχείριση του δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης; Ποιο είναι το μήνυμα που στέλνετε στους δημότες, ενόψει των εκλογών του Μαΐου;
Δεν μηδενίζουμε κανένα έργο και δεσμευόμαστε για την ολοκλήρωση όλων των έργων που έχουν δρομολογηθεί. Ωστόσο, η ουσία είναι πως έγιναν τόσο λίγα, ενώ θα έπρεπε να γίνουν τόσα πολλά. Ο Δήμος μας έμεινε στάσιμος και για αυτό τον λόγο είμαστε έτοιμοι να αλλάξουμε σελίδα στο Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης!


Το μήνυμα που στέλνουμε στους δημότες είναι πως για εμάς η καθημερινότητα του δημότη, δεν αποτελεί δέσμευση! Αποτελεί συμβόλαιο τιμής με τους δημότες!
Από τον πρώτο χρόνο της θητεία μας κάνουμε την περιοχή μας λειτουργική, ελκυστική, φιλική για τους δημότες και τους επισκέπτες της. Με 8 απλά πράγματα που αποτελούν την κορωνίδα των προβλημάτων στον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης.

Συγκεκριμένα:
-Καθαρό νερό για όλους

 • Επαρκής φωτισμός σε κάθε δρόμο
 • Σύγχρονη αστική και αγροτική οδοποιία
 • Δίκαιη κατανομή Δημοτικών Τελών
 • Δημοτικές Υπηρεσίες σε κάθε Δημοτική Ενότητα
 • Δίνουμε ζωή στα εγκαταλελειμμένα μας χωριά
 • Διάνοιξη νέων αποστραγγιστικών τάφρων
 • Δημοτική μέριμνα για τον καθαρισμό οικοπέδων (ΠΑΥΣΗ)
  Και πάνω από όλα λειτουργούμε με διαφάνεια και με δημόσια λογοδοσία
  !

Related posts

Αυτές είναι οι γυναίκες που σκοτώθηκαν στην ταβέρνα

admin

Το email που στέλνει η εφορία για συμψηφισμούς επιστροφών με οφειλές

4press

«Ιανός»: Δύο νεκροί και μία αγνοούμενη στη Θεσσαλία – Εγκλωβισμένο ζευγάρι ηλικιωμένων (Photos)

4press