Ειδήσεις

ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ: Βοήθεια στο σπίτι για χιλιάδες Πατρινούς από νέα υπηρεσία που οργανώθηκε

ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΓΙΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΑΤΡΙΝΟΥΣ ΑΠΟ ΝΕΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΘΗΚΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟ

Νέα Υπηρεσία λειτουργεί στο Δήμο Πατρέων που δίνει τη δυνατότητα να επεκτείνει τη Βοήθεια στο Σπίτι για την εξυπηρέτηση χιλιάδων Πατρινών αυτές τις δύσκολες μέρες που διανύουμε.
Η υπηρεσία αυτή στελεχώθηκε από δημοτικούς υπαλλήλους άλλων υπηρεσιών που είναι τώρα κλειστές καθώς και από δομές του Δήμου που έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους εξαιτίας της πανδημίας.
Παράλληλα, όλα τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα του Δήμου τέθηκαν στη διάθεση της νέας υπηρεσίας που δημιουργήθηκε για να ενισχύσει τον Κοινωνικό Οργανισμό ώστε να ανταπεξέλθει στις ανάγκες χιλιάδων δημοτών που βρίσκουν αποκούμπι στο δήμο .
Κάθε δημότης μπορεί να ζητήσει από τη νέα υπηρεσία ό,τι έχει ανάγκη και οι υπάλληλοι θα τον επισκεφθούν σπίτι του για να του παραδώσουν αυτά τα είδη που χρειάζεται. Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος του Κοινωνικού Οργανισμού Θόδ. Τουλγαρίδης , εκτός από φαγητό, η υπηρεσία μπορεί να τους προμηθεύσει στο σπίτι τους φάρμακα, ενέσεις, βεβαιώσεις από υπηρεσίες, ακόμα και να φτιάξουν και να παραδώσουν το φάκελο για το ΚΕΠΑ.
Επίσης, όσοι δημότες προμηθεύονται φαγητό από την Τράπεζα Τροφίμων, αυτοί θα παραλαμβάνουν , πλέον, το φαγητό στα σπίτια τους.
Ακόμη, φαγητό στο σπίτι θα στέλνεται και σε όσους τούτες τις μέρες έμειναν άνεργοι.
Τα τηλέφωνα που οι Πατρινοί μπορούν να χρησιμοποιούν για να ζητήσουν κάποια βοήθεια από το Δήμο, είναι :
Το πρωί ( 08.00 έως 14.00 ) 2610 311060 2610 453907 2610 339638 και για το απόγευμα (14.00 έως 20.00) 2610 329490.
Επειδή οι υπηρεσίες του Δήμου έχουν διαπιστώσει πως αυτές τις μέρες υπάρχουν πολλοί άνθρωποι (κυρίως μοναχικοί) που αντιμετωπίζουν ψυχολογικά προβλήματα , ο Δήμος έχει στη διάθεσή τους υπηρεσία για ψυχολογική υποστήριξη, όπου θα επικοινωνούν μαζί τους . Το τηλέφωνο του δήμου γι αυτές τις περιπτώσεις είναι : 2614 409974
Κεντρικό σύνθημα του Δήμου Πατρέων είναι : ΄΄ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ – για ό,τι χρειαστείς πάρε τηλέφωνο στο Δήμο΄΄.
Ανοικτό όλο το 24ωρο είναι το Υπνωτήριο και το Κέντρο Ημέρας του Δήμου για όσους δεν έχουν που να μείνουν. Ο Κοινωνικός Οργανισμός τους καλεί να μη διστάσουν να τηλεφωνήσουν και να πουν το πρόβλημά τους ώστε να φιλοξενηθούν στον Ξενώνα Αστέγων που λειτουργεί στο κέντρο της Πάτρας (Γούναρη &Μπουκαούρη).

Related posts

Ανω κάτω η χώρα για να κρατήσει την ΚΟ ο Καμμένος -Πώς φτάσαμε εδώ

4press

Νέο τροχαίο στην Πατρών Πύργου: Ι.χ ξέφυγε απο την πορεία του και έπεσε πάνω σε άλλο – Δύο τραυματίες

4press

ΚΑΙΡΟΣ: Εξασθενεί σταδιακά η «Ωκεανίς» – Νέα μικρή επιδείνωση από Τετάρτη

4press