Ειδήσεις Συνεντεύξεις

Διοικητής Τροχαίας Πατρών – Σπύρος Νιάρος: “Οφείλουμε να είμαστε υπεύθυνοι οδηγοί και να συμμορφωνόμαστε με τον Κ.Ο.Κ.”

Μεγάλη προσπάθεια καταβάλει η Τροχαία Πατρών για την επίτευξη εύρυθμης κυκλοφορίας στους δρόμους της Πάτρας. Ο διοικητής της Τροχαίας Πατρών Σπύρος Νιάρος εργάζεται αθόρυβα με τις δυνάμεις που διαθέτει με σκοπό τη διασφάλιση της ομαλής κυκλοφορίας.

Αντιλαμβανόμαστε το πρόβλημα στάθμευσης που έχει η πόλη της Πάτραςωστόσο θα πρέπει να συμμορφωνόμαστε με τον Κ.Ο.Κ. Κάθε υπεύθυνος οδηγός είναι σημαντικό να εφαρμόζει ευλαβικά ορισμένους κανόνες ασφαλείας. Η τήρησή τους μάλιστα αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία, όταν η κυκλοφοριακή συμφόρηση είναι έντονη και η πιθανότητα ατυχημάτων αυξημένη”, τόνισε στη “4press” o διοικητής της Τροχαίας Πατρών Σπύρος Νιάροςενώ τόνισε ότι έχει διαπιστωθεί ότι μετά από ένα τροχαίο ατύχημα ευθύνεται κατά 91% ο άνθρωπος, 6% οι καιρικές συνθήκες ή υποδομή του δρόμου και 3% το αυτοκίνητο.

Ταυτόχρονα, ο κ. Νιάρος τόνισε την ανάγκη να ενισχυθεί η Τροχαία Πατρών με περισσότερα άτομα, να ενισχυθεί ο ρόλος και η παρουσία της δημοτικής αστυνομίας στους δρόμους της πόλης και να συνεργαστούν όλοι οι αρμόδιοι φορείς για να επιλυθεί το κυκλοφοριακό πρόβλημα.

Διοικητής της Τροχαίας Πατρών Σπύρος Νιάρος μας υπενθύμισε και τους βασικούς κανόνες ασφαλείας:

1. Κυκλοφοριακή συμφόρηση & αποστάσεις ασφαλείας

Μεταξύ του οχήματός μας και εκείνου που προηγείται, είναι σημαντικό να διατηρούμε τις αποστάσεις μας, ακόμα και όταν η ταχύτητα με την οποία κινούνται τα οχήματα είναι χαμηλή. Έτσι, θα μπορέσουμε να αντιδράσουμε έγκαιρα σε απρόβλεπτους κινδύνους, όπως τυχόν ξαφνική επιβράδυνση των προπορευόμενων οχημάτων ή κάποιο τροχαίο δυστύχημα. Σε καμία περίπτωση δεν οδηγούμε εάν έχουμε καταναλώσει αλκοόλ και δεν ξεπερνούμε το επιτρεπόμενο όριο ταχύτητας.

2. Αποφεύγουμε τη χρήση κινητού τηλεφώνου

Κατά την οδήγηση, ειδικά όταν υπάρχει κυκλοφοριακή συμφόρηση, είναι σημαντικό να αποφεύγουμε τη χρήση κινητού τηλεφώνου. Μπορεί να αποσπάσει την προσοχή μας, αυξάνοντας τις πιθανότητες να εμπλακούμε σε σύγκρουση. Υπενθυμίζεται ότι, βάσει ΚΟΚ, η χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση επιτρέπεται μόνο όταν αυτό είναι τοποθετημένο σε ειδική θέση για ανοικτή ακρόαση ή όταν χρησιμοποιείται με ακουστικό Bluetooth.

3. Συμμορφωνόμαστε με τον ΚΟΚ

Τηρούμε τα καθορισμένα όρια ταχύτητας και τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας. Σε περίπτωση που μέλη της τροχαίας ρυθμίζουν την κυκλοφορία, συμμορφωνόμαστε με τις υποδείξεις τους, διευκολύνοντας την κυκλοφορία.

4. Δεν κινούμαστε στη ΛΕΑ

Η Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης δεν είναι μια επιπλέον λωρίδα για πορεία, αλλά για έκτακτες μετακινήσεις. Γι’ αυτό, είναι σημαντικό να σεβόμαστε το ρόλο της, διατηρώντας την ελεύθερη για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. Σε καμία περίπτωση, η κυκλοφοριακή συμφόρηση δεν αποτελεί λόγο για να κινούμαστε σε αυτή. Εξάλλου, σύμφωνα με τον ΚΟΚ, η αντικανονική χρήση της ΛΕΑ τιμωρείται με άμεση αφαίρεση πινακίδων και άδειας οδήγησης για 60 ημέρες.

5. Ενημερωνόμαστε για την κυκλοφοριακή συμφόρηση στους δρόμους

Η τροχαία μας προσφέρει live ενημέρωση για την κίνηση στους δρόμους τόσο στην πόλη της Αθήνας όσο και της Θεσσαλονίκης. Ένας ακόμα online τρόπος για να ενημερωθούμε για τυχόν μποτιλιάρισμα είναι το Google Maps. Σε περίπτωση που υπάρχει κυκλοφοριακή συμφόρηση στους δρόμους, τότε μπορούμε να επιλέξουμε εναλλακτικές διαδρομές ή μέσα μεταφοράς.

+1. Κλήσεις έκτακτης ανάγκης

Σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος ή εάν παραστεί ανάγκη για βοήθεια, επικοινωνούμε με την τροχαία της περιοχής μας. Αν οδηγούμε σε αυτοκινητόδρομο, καλούμε τον αριθμό έκτακτης ανάγκης που διαθέτει. Όλοι εξάλλου οι νέοι αυτοκινητόδρομοι που λειτουργούν στην Ελλάδα διαθέτουν τηλεφωνικούς αριθμούς.

Related posts

Κορονοϊός: Απίστευτες ουρές σε σούπερ μάρκετ στο Μέριλαντ για δωρεάν τσάντα με ψώνια (vid)

4press

Δασωμένοι αγροί 3,5 εκατ. στρέματα – Πώς μπλοκάρονται οι μεταβιβάσεις ακινήτων

4press

Καθηγητής λοιμωξιολογίας Π. Νικολαΐδης: Πως θα κάνουμε μπάνια φέτος – Όχι 20 ξαπλώστρες σε 10 τ.μ.

4press