Δυτική Αχαΐα Ειδήσεις

Δυτική Αχαΐα: Έκκληση ΑμΕΑ για τοποθέτηση χημικής τουαλέτας, αποδυτηρίων και θέσεων στάθμευσης στις παραλίες

Έκκληση στο Δήμαρχο Δυτικής Αχαΐας Σπύρο Μυλωνά  και κατ’ επέκταση στην Περιφέρεια  απευθύνει ο πανελλήνιος σύλλογος παραπληγικών Παράρτημα Πάτρας για τη δημιουργία καθαρά προσβάσιμων παραλιών στα ΑμΕΑ.

Μπορεί την περίοδο αυτή η Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας στα πλαίσια της κοινωνικής της πολιτικής, να τοποθετεί στην παραλία της Λακκόπετρας μηχάνημα πρόσβασης ΑΜΕΑ στην θάλασσα ωστόσο αυτό δεν αρκεί. Για να είναι ολοκληρωμένο το έργο και σωστό απαιτείται επιπροσθέτως να τοποθετηθεί χημική τουαλέτα,  αποδυτήρια και θέσεις στάθμευσης.

Βέβαια το εν λόγω αίτημα αφορά όλες τις παραλίες του νομού Αχαΐας στις οποίες υπάρχει ή πρόκειται να τοποθετηθεί μηχάνημα πρόσβασης για ΑμΕΑ, όπως και στην Άκολη Αιγίου, όπου βρέθηκε πρόσφατα τόσο ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης όσο και ο αντιπεριφερειάρχης Χαράλαμπος Μπονάνος. Χρειάζονται και οι υπόλοιπες υποδομές για να διευκολυνθούν τα άτομα με αναπηρία ουσιαστικά και να μη χρειάζονται βοήθεια για να κάνουν μπάνιο στη θάλασσα! Φυσικά αυτό το έργο θα πρέπει να ολοκληρωθεί άμεσα, διότι η καλοκαιρινή περίοδος έχει ξεκινήσει…

Συγκεκριμένα η επιστολή έχει ως εξής:

Αξιότιμε κ. Δήμαρχε ,

Με την υπ΄αριθμ.(18/24.2.20) επιστολή μας προς εσάς, είχαμε ζητήσει ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου η οποία ήταν προ των πυλών, οι υπηρεσίες του Δήμου Δυτικής Αχαΐας να ενεργήσουν άμεσα, ώστε οι διαδικασίες για τη δημιουργία καθολικά προσβάσιμων παραλιών στο Δήμο Δυτικής Αχαΐας να έχουν ολοκληρωθεί με την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου.

Στην υπ΄αριθμ. (18/24.2.20) επιστολή μας προς εσάς, την οποία και σας επισυνάπτουμε, είχαμε καταθέσει επιβοηθητικά προτάσεις, οι οποίες καταστούν καθολικά προσβάσιμη την όποια παραλία επιλέξετε για να την καταστήσετε προσβάσιμη.

Σύμφωνα με τα παραπάνω και επειδή την περίοδο αυτή η Περιφερειακη Ενότητα Αχαΐας στα πλαίσια της κοινωνικής της πολιτικής, πρόκειται να εγκαταστήσει στην παραλία της Λακκόπετρας (έναντι της καφετέριας-χώρου αναψυχής ΤerraRossa )μηχάνημα πρόσβασης ΑΜΕΑ στην θάλασσα, παρακαλούμε να προβείτε σε συνέργειες με την Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας και να φροντίσετε, η ανωτέρω παραλία πλησίον του μηχανήματος πρόσβασης να καταστεί το συντομότερο καθολικά προσβάσιμη και να διαθέτει όσα σας προτείναμε με την υπ΄αριθμ. (18/24.2.20) επιστολή μας.

Ιδιαίτερα αναφέρουμε ξανά την αναγκαιότητα δημιουργίας 2 θέσεων στάθμευσης ΑΜΕΑ πλησίον του μηχανήματος πρόσβασης.

Είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε συνεργασία.

Related posts

Αύξηση μισθού και Δώρο Πάσχα θα λάβουν οι μισθωτοί τον Ιούνιο

4press

Πέθανε ο ηθοποιός του “Τατουάζ” Στέλιος Γεωργιάδης – Ξαφνικός θάνατος από εγκεφαλικό Νοσηλευόταν στο νοσοκομείο…

4press

Στο Νοσοκομείο πατέρας και η ανήλικη κόρη του – Οδηγούσε μεθυσμένος

4press