Ειδήσεις Πολιτική

Επίσκεψη Φ.Ζαΐμη και Ι. Καλαβρουζιώτη στο Επιστημονικού Πάρκο Πατρών – Στόχος του ΠΣΕΚ η ενδυνάμωση καινοτόμων πρωτοβουλιών

Την κοιτίδα της καινοτομίας στην Πάτρα, το Επιστημονικό Πάρκο Πατρών (ΕΠΠ), που παράγει νέες τεχνολογίες και δίνει ελπίδα ότι η Ελλάδα μπορεί να πρωταγωνιστήσει και πάλι στο διεθνές σκηνικό επισκέφθηκε  την Τρίτη 19 Μαΐου 2020 ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας κ. Φωκίων Ζαΐμης μαζί με τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Έρευνας και Καινοτομίας (Π.Σ.Ε.Κ) Καθηγητή κ. Ιωάννη Καλαβρουζιώτη.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΕΠΠ Καθηγητής κ. Βασίλης Αναστασόπουλος τους ξενάγησε στις εταιρείες Advent και Insybio που αποτελούν δύο από τις 29 που στεγάζονται σήμερα στο χώρο.

Ακολούθησε μια σύντομη παρουσίαση των στόχων, των δράσεων και του οράματος του Επιστημονικού Πάρκου.

Ο κ. Ζαΐμης τόνισε κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του:

«Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος επιθυμεί τησυνύπαρξη ερευνητικών κέντρων, επενδυτικών σχημάτων, νεοφυών αλλά και ωριμότερων επιχειρήσεων. Προς αυτή την κατεύθυνση θα συνεισφέρω με όλους μου τις δυνάμεις για να στηριχθούν νέες ιδέες και πρωτοβουλίες.Θέλουμε να στηρίξουμε το έργο του Επιστημονικού Πάρκου Πατρών, καθώς οι τεχνολογίες αυτές, εφόσον βέβαια υιοθετηθούν από ελληνικές επιχειρήσεις, ενισχύουν την ανταγωνιστικότητά τους και κατ’ επέκταση «δυναμώνουν» την εθνική οικονομία δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας».

Το ΕΠΠ υλοποιεί ουσιαστικές αναπτυξιακές δράσεις όπως το Γραφείο Μεταφοράς Τεχνογνωσίας,τοOrangeGrovePatras, InnovationHUBs και το  πρόγραμμα Proof of Concept.

Να σημειωθεί ότι στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο αντιπρόεδρος του ΕΠΠ κ. Πέτρος Κουτσούκος,καθηγητής τμήματος Χημικών Μηχανικών στο Πανεπιστήμιο Πατρών, ο κ. Δημήτρης ΤραχύληςΔιευθυντής Επιχειρηματικής Ανάπτυξης στο CleanΤech Energy Hub και ο  κ. Βασίλειος Μπουργανός, Δ/ντής του Ινστιτούτου  Επιστημών Χημικής Μηχανικής (ΙΤΕ/ΙΕΧΜΗ) και μέλος του ΔΣ στο ΕΠΠ.

Related posts

Υψηλές θερμοκρασίες το Σαββατοκύριακο

4press

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

4press

Πρόκληση Ακάρ: Σε κάποια νησιά και βραχονησίδες δεν έχει καθοριστεί η κυριαρχία τους

4press