Ειδήσεις

Η Κίνα θέλει να φέρει ηλιακή ενέργεια από το διάστημα – Μία καινοτόμα ιδέα μέσω λέιζερ ή μικροκυμάτων

Η Κίνα θέλει να γίνει η πρώτη χώρα στον κόσμο που θα φέρει ηλιακή ενέργεια από το διάστημα.

Οι επιστήμονες της Ακαδημίας Διαστήματος της Κίνας εργάζονται σε νέες τεχνολογίες για να κάνουν πραγματικότητα την παραγωγή ηλιακής ενέργειας στο διάστημα και ελπίζουν τα σχέδιά τους να υλοποιηθούν μέχρι το 2050.

Οι επιστήμονες που εργάζονται στο έργο πιστεύουν ότι η ηλιακή ενέργεια στο διάστημα θα τους προσφέρει «ανεξάντλητη ενέργεια», αν και οι λεπτομέρειες του σχεδίου εξακολουθούν να μην είναι πλήρως καθορισμένες.

Η επιστημονική ομάδα που εργάζεται πίσω από την ιδέα σχεδιάζει, κατασκευάζει και δοκιμάζει διαφορετικά μοντέλα τα οποία ενδέχεται να πάρουν ολοκληρωμένη μορφή μέσα στην επόμενη δεκαετία. Συγκεκριμένα, η ολοκλήρωση της κατασκευής ενός διαστημικού σταθμού ηλιακής ενέργειας αναμένεται γύρω στο 2030. Ένας από τους λόγους για τους οποίους η ηλιακή ενέργεια στο διάστημα έχει ιδιαίτερη αξία και χρησιμότητα, είναι ότι η Γη θα μπορεί να δεχτεί πίσω την ενέργεια, κάτι που η Κίνα ελπίζει να επιτύχει μέσω λέιζερ ή μικροκυμάτων.

Εκτός από την Κίνα κι άλλες εταιρείες και οργανισμοί έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για αντίστοιχα προγράμματα. Η NASA έχει επίσης ασχοληθεί με τις πιθανότητες και τους τρόπους που μπορεί να υπάρξει ηλιακή ενέργεια στο διάστημα εδώ και 20 χρόνια ενώ και η Ιαπωνία έχει αναπτύξει διάφορες τεχνολογίες για θέσει σε τροχιά ένα φωτοβολταϊκό πάρκο.

Related posts

“Η Αναστασία δεν αυτοκτόνησε, δολοφονήθηκε” – Ανατροπή στην υπόθεση της 51χρονης από την Οβρυά

4press

Αυτοκίνητο ανετράπη στην Ε.Ο. Πύργου – Ολυμπίας – Τριπόλεως – Η μητέρα και τα δύο παιδιά της στάθηκαν τυχεροί

4press

Συνάντηση του Γρηγόρη Αλεξόπουλου με το Δ.Σ. του ΝΟΠ

4press

Leave a Comment