Ειδήσεις

Η Κίνα θέλει να φέρει ηλιακή ενέργεια από το διάστημα – Μία καινοτόμα ιδέα μέσω λέιζερ ή μικροκυμάτων

Η Κίνα θέλει να γίνει η πρώτη χώρα στον κόσμο που θα φέρει ηλιακή ενέργεια από το διάστημα.

Οι επιστήμονες της Ακαδημίας Διαστήματος της Κίνας εργάζονται σε νέες τεχνολογίες για να κάνουν πραγματικότητα την παραγωγή ηλιακής ενέργειας στο διάστημα και ελπίζουν τα σχέδιά τους να υλοποιηθούν μέχρι το 2050.

Οι επιστήμονες που εργάζονται στο έργο πιστεύουν ότι η ηλιακή ενέργεια στο διάστημα θα τους προσφέρει «ανεξάντλητη ενέργεια», αν και οι λεπτομέρειες του σχεδίου εξακολουθούν να μην είναι πλήρως καθορισμένες.

Η επιστημονική ομάδα που εργάζεται πίσω από την ιδέα σχεδιάζει, κατασκευάζει και δοκιμάζει διαφορετικά μοντέλα τα οποία ενδέχεται να πάρουν ολοκληρωμένη μορφή μέσα στην επόμενη δεκαετία. Συγκεκριμένα, η ολοκλήρωση της κατασκευής ενός διαστημικού σταθμού ηλιακής ενέργειας αναμένεται γύρω στο 2030. Ένας από τους λόγους για τους οποίους η ηλιακή ενέργεια στο διάστημα έχει ιδιαίτερη αξία και χρησιμότητα, είναι ότι η Γη θα μπορεί να δεχτεί πίσω την ενέργεια, κάτι που η Κίνα ελπίζει να επιτύχει μέσω λέιζερ ή μικροκυμάτων.

Εκτός από την Κίνα κι άλλες εταιρείες και οργανισμοί έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για αντίστοιχα προγράμματα. Η NASA έχει επίσης ασχοληθεί με τις πιθανότητες και τους τρόπους που μπορεί να υπάρξει ηλιακή ενέργεια στο διάστημα εδώ και 20 χρόνια ενώ και η Ιαπωνία έχει αναπτύξει διάφορες τεχνολογίες για θέσει σε τροχιά ένα φωτοβολταϊκό πάρκο.

Related posts

Συντάξεις: Ποιοι θα δουν αυξήσεις έως 252 ευρώ – Αναλυτικοί πίνακες

4press

Σεισμική δόνηση 3,8 Ρίχτερ στη Ζάκυνθο – Τα ξημερώματα

4press

Οι Έλληνες διασώστες της ΕΜΑΚ που απεγκλωβίζουν κόσμο από τα συντρίμμια -ΦΩΤΟ

4press

Leave a Comment