Ειδήσεις

Κακοκαιρία: Πλημμύρες και σφοδρή καταιγίδα σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική -Χαλάζι στη Λάρισα

 

Η βόρεια Ελλάδα χτυπήθηκε χθες περισσότερο από την κακοκαιρία, με σφοδρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες, ενώ χαλάζι έπεσε στην Θεσσαλία.

Τα περισσότερα προβλήματα εντοπίστηκαν στην περιοχή του Θερμαϊκού, όπου οι περισσότεροι από τους 6.700 κεραυνούς στην διάρκεια της ημέρας, έπεσαν στους νομούς Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Σερρών, Κιλκίς και Δράμας, όπως φάνηκε και στους χάρτες του meteo.gr.

Κακοκαιρία: Τροχαία, πλημμύρες και διακοπή ρεύματος στην Θεσσαλονίκη
Η βροχόπτωση ήταν έντονη στην διάρκεια της ημέρας, με αρκετές περιοχές στην Θεσσαλονίκη να αντιμετωπίζουν προβλήματα. Συνολικά η πυροσβεστική δέχτηκε 60 κλήσεις, ενώ χρειάστηκε τελικά να παρέμβει σε 12 από αυτές. Οι κεραυνοί προκάλεσαν διακοπή ρεύματος για αρκετές ώρες στην ανατολική Θεσσαλονίκη, με τα μεγαλύτερα προβλήματα να αντιμετωπίζονται σε Πλαγιάρι, Τρίλοφο, Ρύσιο, Επανομή και Λαγκαδά.
Στην Επανομή μάλιστα το νερό έφτασε αρκετά ψηλά, σκεπάζοντας αυτοκίνητα και γεμίζοντας τις εισόδους των σπιτιών.

 

Στον Λαγκαδά χείμαρρος παρέσυρε αυτοκίνητο και χρειάστηκε ο απεγκλωβισμός ενός ατόμου, ενώ στο Δερβένι έγιναν δύο τροχαία ατυχήματα, με νταλίκες να διπλώνουν και τους δρόμους να κλείνουν για αρκετή ώρα, καθώς διέρρευσαν καύσιμα στο οδόστρωμα.

Κακοκαιρία: Πλημμύρες και στην Χαλκιδική
Για άλλη μία φορά και η Χαλκιδική βρέθηκε στο επίκεντρο της κακοκαιρίας. Περιοχές όπως η Κασσάνδρα και τα Νέα Μουδανιά πλημμύρισαν, με την τροχαία να αναγκάζεται να κλείσει επαρχιακούς δρόμους στην διάρκεια της ημέρας. Συγκεκριμένα, έκλεισε την επαρχιακή οδό Αγίου Παύλου – Νέας Γωνιάς (1ο χιλιόμετρο) και την παραλιακή οδό Νέας Καλλικράτειας – Νέας Ηράκλειας (1ο χιλιόμετρο).

 

Related posts

Αναστέλλονται και οι λειτουργίες υπηρεσιών του Δήμου Πατρέων για 14 ημέρες

4press

Με αφορμή την Γιορτή της Μητέρας

4press

Κίνδυνος για την Πατρών Πύργου αν δεν ολοκληρωθεί μέχρι το 2023

4press