Ειδήσεις

Κώστας Ντάσιος στη 4press: “Ονειρεύομαι μια Πάτρα τουριστική και ένα λιμάνι αξιοποιήσιμο”

Χαρά Ειρήνη και Ευτυχία. Είναι οι τρεις κόρες του γνωστού επιχειρηματία και αθλητικού παράγοντα Κώστα Ντάσιου και αυτή είναι και η φιλοσοφία της ζωής του. Άνθρωπος που του αρέσει να μοιράζει χαρά, να βοηθά και να προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο. Ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Κώστας Ντάσιος μιλώντας στη “4press” μας εξηγεί τους λόγους που αποφάσισε να συμμετέχει στις δημοτικές εκλογές με την παράταξη “Ώρα Πατρών” του Γιώργου Ρώρου.

Τι ήταν αυτό που σας κέρδισε την παράταξη «Ώρα Πατρών» και στον Γιώργο Ρώρο;

Με κέρδισε ο άνθρωπος Γιώργος Ρώρος που εκπροσωπεί ένα συνδυασμό με μια ιδιαίτερη φιλοσοφία και ένα ιδιαίτερο όραμα για την πόλη μας. Επιπλέον στηρίζεται από τη κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, που για την πόλη μας και ιδιαίτερα για τον αθλητισμό έχει προσφέρει με αποδείξεις και όχι με ενδείξεις… α) Ο κύριος Βασιλειάδης, o γενικός γραμματέας Αθλητισμού, πέρασε μια τροπολογία που αυτή τη στιγμή έχουμε την Παναχαϊκή μας στα σαλόνια της super league. β) Ο κύριος Βασιλειάδης ήταν υπέρμαχος στο να διεκδικήσει η πόλη μας τους παράκτιους μεσογειακός αγώνες. γ) Η κατασκευή στο γήπεδο των προσφυγικών με υπαρκτά χρήματα στο ταμείο δημοσίων έργων η οποία σύντομα θα υλοποιηθεί. δ) Τα 110.000€ που μπήκαν στο ταμείο για την ανακατασκευή και αποκατάσταση του ενωσιακού γηπέδου Ανδρέας Κάνιστρας και ε) Η κατασκευή ενός σύγχρονου αθλητικού κέντρου το οποίο θα υλοποιηθεί στον χώρο του Ανδρέα Κάνιστρας.

Ποιο το όραμά σας για την Πάτρα…

Ονειρεύομαι μια πόλη που να προάγει τον πολιτισμό της, μια πόλη που να προάγει τον χριστιανικό τουρισμό και γενικότερα μια Πάτρα που θα εκμεταλλευτεί τη γεωγραφική της θέση σε όλους τους τομείς βουνό και θάλασσα. Στα χέρια της δημοτικής αρχής είναι η αξιοποίηση του λιμανιού της Πάτρας και δυστυχώς δεν έχει γίνει τίποτα. Στόχος της επόμενης δημοτικής αρχής είναι να γίνουν οι κατάλληλες υποδομές ούτως ώστε να προσελκύσουμε επιχειρήσεις μειώνοντας το δείκτη ανεργίας. Μάλιστα, όταν δεν μπορείς να σκεφτείς έχεις τη δυνατότητα της αντιγραφής από τα καλά παραδείγματα όπως τα Τρίκαλα, ο Βόλος και το Ναύπλιο. Δηλαδή θέλω η Πάτρα να γίνει πόλος έλξης, όχι μόνο για Έλληνες επισκέπτες αλλά και για ξένους. Είναι κρίμα να δεχόμαστε ακτοπλοϊκά τόσους τουρίστες και ελάχιστοι μόνο να μένουν στην πόλη μας…

Εάν σας ζητούσατε ένα σύντομο βιογραφικό. Τι θα μου λέγατε…

Με απλά λόγια, θα έλεγα ότι είμαι εκείνος που ασχολείται καθημερινά με τον άνθρωπο της διπλανής πόρτας, που ασχολείται καθημερινά στον κοινωνικό στίβο και ότι έχω 3 υπέροχες κόρες με 3 υπέροχα ονόματα. Χαρά Ειρήνη και Ευτυχία και  για αυτά αγωνίζομαι καθημερινά.

Τι σας παρότρυνε να ασχοληθείτε με την τοπική αυτοδιοίκηση;

Γενικά με τα κοινά ασχολήθηκα ως ποδοσφαιριστής, κατόπιν ως παράγοντας και στη συνέχεια με θεσμικό ρόλο ως μέλος της ΕΠΣ Αχαΐας. Και «βλέποντας» μέσα από θεσμικούς ρόλους και θέσεις, μπορείς και διεκδικείς πράγματα για τον τόπο σου.

https://www.facebook.com/kwstasntasios

Related posts

Νέα μέτρα σε ισχύ ως τις 7 Ιανουαρίου: Επιτρέπεται κυνήγι και ψάρεμα – Όλες οι τροποποιήσεις

4press

Πως θα λειτουργήσει η λαϊκή στον Δήμο Ανδραβίδας Κυλλήνης – Τα νέα μέτρα του Υπ. Ανάπτυξης

4press

Επιχείρηση – πόλεμος στα κουνούπια με drone: Ψεκασμοί για να αποφύγουμε & τον ιο του Δυτικού Νείλου στις κότες

4press