Ειδήσεις

Με προβλήματα “λειτουργεί” το ειδικό σχολείο κάτω Αχαΐας – Επιστολή Συλλόγου Γονέων

Με μια ανακοίνωση ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του ειδικού σχολείου Κάτω Αχαΐας, γνωστοποιεί σε υπεύθυνους και ιθύνοντες τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γονείς και τα παιδιά. Η επιστολή έχει ως εξής:

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Αγαπητοί φίλοι, συνδημότες, συνάνθρωποι,

Το σχολείο μας στεγάζεται εδώ και αρκετά χρόνια σε λυόμενες αίθουσες στον προαύλιο χώρο του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κάτω Αχαΐας.

Αίθουσες στις οποίες κατά τη διάρκεια των βροχών, στάζουν νερά από την οροφή και τους τοίχους. Αίθουσες οι οποίες το καλοκαίρι βράζουν. Αίθουσες στις οποίες έχουν γίνει προσπάθειες να ομορφύνουν, να εξοπλιστούν και να διαμορφωθούν εν μέρει, για να στεγάσουν την εκπαίδευση παιδιών με αναπηρία. Σε αυτές τις συνθήκες, παιδιά με προβλήματα υγείας παρακολουθούν μαθήματα, παίζουν, τρώνε, αλλάζουν… αυτές τις συνθήκες θέλουμε εμείς οι γονείς να αλλάξουμε!

Τα 18 παιδιά που ήδη φοιτούν στο Ειδικό Δημοτικό Κάτω Αχαΐας και τα 4 παιδιά του Ειδικού Νηπιαγωγείου Ειδικό Δημοτικό & Νηπιαγωγείο Κάτω Αχαΐας χρειάζονται ΑΜΕΣΑ μία λύση στο πρόβλημα αυτό. Το ίδιο επιζητούν και οι γονείς των παιδιών με κινητικά προβλήματα, του δήμου Δυτικής Αχαΐας, τα οποία φοιτούν σε ειδικά σχολεία της Πάτρας καθώς δεν υπάρχει πρόσβαση για αναπηρικό αμαξίδιο στις λυόμενες αίθουσες του σχολείου μας.

Αυτά είναι μόνο μερικά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κάτω Αχαΐας.

Σαν γονείς όμως, δεν μένουμε μόνο στο τώρα αλλά μας απασχολεί και το μέλλον των παιδιών μας. Ακολουθεί επιστολή του Συλλόγου μας προς τους φορείς και τους συλλόγους ΑμεΑ σχετικά με την ίδρυση και ανέγερση δομής Δευτεροβάθμιας Ειδικής Αγωγής & Εκπαίδευσης στον δήμο Δυτικής Αχαΐας.

Ελπίζουμε κι ευχόμαστε η επιστολή μας αυτή να τύχει ανταπόκρισης.

Εκ του ΔΣ

Related posts

ΚΑΙΡΟΣ: Μπήκε ο Δεκέμβρης μαζί με τον χειμώνα και το σκηνικό της εποχής στη φύση!

4press

Πάτρα: Συναγερμός στο νοσοκομείο Ρίου για 8χρονη με μυοκαρδίτιδα σε κρίσιμη κατάσταση – Αναζητείται άμεσα μόσχευμα καρδιάς

4press

Μπαράζ πληρωμών σήμερα: Επιδόματα, δώρα Χριστουγέννων και ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ σε 1 εκατ. δικαιούχους

4press

Leave a Comment