Ειδήσεις

Οι Τούρκοι εξέδωσαν αντι-navtex και ζητούν την αποστρατικοποίηση της Χίου!

Η Άγκυρα εξέδωσε αντι-Navtex από τον Σταθμό της Σμύρνης, με την οποία ζητά, την αποστρατικοποίηση του νησιού της Χίου αναφέροντας ότι παραβιάζεται η Συνθήκη της Λωζάνης!

Είναι οξύμωρο να ισχυρίζεται η Άγκυρα κάτι τέτοιο, η οποία έχει κάνει «κουρελόχαρτο» την Συνθήκη, αλλά αυτά συμβαίνουν από την στιγμή που η Ελλάδα δεν αντιδράει ποτέ και δεν ζητάει την αποκατάσταση βασικών συμφωνιών της Συνθήκης όπως η αυτονομία Ίμβρου και Τένεδου.

Η Άγκυρα ζητάει «επικαιροποίηση» της Συνθήκης για να βγάλει ότι δεν την συμφέρει.

Δείτε την τουρκική αντι-Navtex που εκδόθηκε τη Δευτέρα το βράδυ:

 

Νωρίτερα, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, είχε θέσει ανοιχτά θέμα αποστρατικοποίησης των ελληνικών νησιών, λέγοντας: «Υπάρχουν νησιά νησίδες και βραχονησίδες των οποίων η κυριαρχία δεν έχει μεταβιβαστεί στην Ελλάδα με κάποια συμφωνία. Εδώ είναι το άνοιγμα EGAYDAAK. Εδώ δυστυχώς οι Έλληνες γείτονές μας συμπεριφέρονται εξαιρετικά εγωιστικά ερμηνεύοντας το δίκαιο κατά το δοκούν και πρέπει να συζητήσουμε αυτή την κατάσταση, τη μεταβίβαση της κυριότητας μέσω συνθηκών, ενώ πρέπει να ανακτήσουμε τα δικαιώματά μας και το δικαίωμά μας εδώ. Τα δικαιώματά μας και του δίκαιο μας πρέπει να αναγνωριστούν. Το θέμα αυτό το θέλουμε ξανά και ξανά στην επικαιρότητα και το παρακολουθούμε».

«Για αυτό το λόγο κάποιες δραστηριότητες και εργασίες που γίνονταν μέχρι σήμερα, ζητάμε να γίνονται σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και με τις αποφάσεις των δικαστηρίων. Ζητάμε να μην παραβιάζεται το δικαίωμά μας και το δίκιο μας και να μην επιτρέπουν εδώ τετελεσμένα. Στο σημείο αυτό θα ολοκληρώσουμε τις εργασίες μας και σίγουρα στο τέλος θα αποσπάσουμε αποτέλεσμα. Στο θέμα αυτό η τουρκική Δημοκρατία είναι απόλυτα αποφασισμένη. Εμείς υποστηρίζουμε το διάλογο. Αυτό επιθυμώ να το εκφράσω εξαρχής» πρόσθεσε ο Ακάρ.

Related posts

Απαγωγή Μαρκέλλας: Η 33χρονη δεν δέχεται τις κατηγορίες -Λέει πως άρπαξε την 10χρονη για να την… φροντίσει

4press

Η συζήτηση στην Βουλή για 13η σύνταξη και μειώσεις ΦΠΑ – Η ομιλία του Πρωθυπουργού

4press

Ολονύχτιες μάχες στη Σερβία λόγω lockdown – Διαδηλώσεις & έφοδοι στη Βουλή (Φωτό & Βίντεο)

4press