Ειδήσεις Συνεντεύξεις

Ο Βύρων Τσουράπης στη 4press: Ένας νέος καλλιτέχνης με ταλέντο!

Η “4press” συνομίλησε με τον καλλιτέχνη Βύρωνα Τσουράπη για τη μουσική του διαδρομή,. το νέο του single και τις συνεργασίες που έχει με αγαπημένους τραγουδιστές.

Ο Βύρων Τσουράπης γεννήθηκε και πέρασε τα παιδικά του χρόνια στις συμβολές των ποταμών Κηφισίας και Πανόρμου στα βάθη της πυκνής αθηναϊκής ζούγκλας. Από αρκετά νεαρή ηλικία έδειξε απόκλιση προς την πολεμική τέχνη της μουσικής και άρχισε να εκπαιδεύεται και να πειραματίζεται χρησιμοποιώντας διάφορα από τα όπλα της.

Σε σύντομο χρονικό διάστημα το τρίτο σου single “Όλα και τίποτα» αγαπήθηκε πολύ από τον κόσμο. Μίλησε μου γι’ αυτή τη δουλεια..

Το «Όλα και τίποτα» είναι ένα τραγούδι που έγραψα έχοντας στο μυαλό μου δύο βασικά πράγματα. Το πρώτο είναι η επικοινωνία. Το τραγούδι σχολιάζει το πόσο σημαντικό είναι να επικοινωνούμε οι άνθρωποι μεταξύ μας σε όλες τις μορφές σχέσεων, είτε ερωτικών είτε φιλικών είτε επαγγελματικών. Το δεύτερο είναι ο απόηχος που μπορεί να έχει στην ζωή μας ένας άνθρωπος που βρίσκεται ή πέρασε από αυτή, λιγότερο ή περισσότερο σημαντικός.. Αυτό είναι και το βασικό θέμα της μικρού μήκους ταινίας που έχω χρησιμοποιήσει ως video clip.

Από το 2016 αποτελείς μόνιμο μέλος της συμμορίας “Ευγενείς Αλήτες”. Πως είναι η συνεργασία σου με τον Νίκο Πορτοκάλογλου…

Η συνεργασία με τον Νίκο Πορτοκάλογλου είναι μία μοναδική εμπειρία! Έχω ζήσει πολύ σημαντικές στιγμές τόσο σε μουσικό επίπεδο όσο και σε προσωπικό. Μόνο η επαφή με έναν τόσο σημαντικό για την ελληνική μουσική άνθρωπο είναι πολύτιμη, αλλά και καθοριστική για τον τρόπο σκέψης μου. Επίσης, μέσω αυτής της συνεργασίας είχα την ευκαιρία και την τύχη να γνωρίσω και να συμπράξω επί σκηνής με καλλιτέχνες που θαύμαζα από μικρός, με πρώτο και καλύτερο τον μοναδικό Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, αλλά και τους Γιάννη Κότσιρα, Φίλιππο Πλιάτσικα, Βασίλη Καζούλη, Νίκο Ζιώγαλα, τους Μπλε, τους Locomondo και πολλούς άλλους!

Πότε και πως μπήκες στο χώρο της μουσικής. Μίλησέ μου για τη διαδρομή σου μέχρι σήμερα.

Στην μουσική μπήκα από την πολύ μικρή ηλικία των 4 χρόνων με τα πρώτα μαθήματα πιάνου. Από πολύ μικρότερος με γοήτευε απίστευτα να βγάζω ήχους από ο,τι βρισκόταν στα χέρια μου. Ήχους που να βγάζουν νόημα, όχι απλά κρότους. Ήταν κάτι που με κέρδισε και καθόρισε όλη μου την ζωή. Στη συνέχεια πέρασα από αρκετά όργανα, παίζαμε μουσική με τον αδερφό μου, γνωρίσαμε παιδιά από το σχολείο με αντίστοιχα ενδιαφέροντα και σχηματίστηκαν δειλά-δειλά τα πρώτα συγκροτήματα.. Από εκεί το ένα έφερε το άλλο, ήρθαν οι πρώτες συνθέσεις κομματιών για συγκροτήματα, διαφημίσεις και θέατρο και κάπως έτσι φτάσουμε στο σημερα!

Ποια τα σχέδια σου για το μέλλον…

Τα πιο γενικά σχέδιά μου είναι να συνεχίσω να γράφω μουσική και να παίζω ζωντανά. Επίσης, γράφω τραγούδια με σκοπό να τα κυκλοφορήσω σε μία ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά τον επόμενο χρόνο. Τα κοντινά σχέδια είναι καλοκαιρινές συναυλίες μέχρι τελικής πτώσεως σε Ελλάδα και Κύπρο με το σχήμα Πορτοκάλογλου-Μαχαιρίτσα, αλλά και με τις μπάντες μου. Ελπίζω να συναντηθούμε on the road!

Related posts

Αναζητείται ο γιος για τη φωτιά με τον 86χρονο νεκρό στη Θεσσαλονίκη

4press

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ: Τώρα η συγκέντρωση Πελτίδη – Μαζί και η Β. Σαμούρη

4press

ΠΑΤΡΑ: Φορολογικοί έλεγχοι σε 800 επιχειρήσεις

4press