Ειδήσεις

Ο ΣΕΒ κυκλοφόρησε οδηγό τηλεργασίας με ερωτήσεις και απαντήσεις – Τα οφέλη, τα ωράρια, οι αμοιβές

Οδηγός εφαρμογής για την τηλεργασία στις επιχειρήσεις….

Η τηλεργασία μπορεί να συμβάλει στην αντιμετώπιση τόσο της απειλής στη δημόσια υγεία, όσο και στη συνέχιση της οικονομικής δραστηριότητας. Είναι εύκολη, και πρακτικά ανέξοδη διαδικασία που απαιτεί απλά τεχνολογικά μέσα, αναφέρει σε έκθεση του ο ΣΕΒ.

Προβλέπεται ήδη, ως μορφή οργάνωσης εργασίας, στο εθνικό δίκαιο με βάση το αρ. 5 του ν. 3846/2010 και στο προσάρτημα Β της ΕΓΣΣΕ 2006-2007.

Εκτός συνθηκών κρίσης, δημιουργεί πολλαπλά επιπλέον οφέλη (από τη μείωση των μετακινήσεων, μέχρι την πρόσβαση στην εργασία συνανθρώπων μας με κινητικά προβλήματα). Προϋποθέτει, όμως, αλλαγή νοοτροπίας από πλευράς επιχειρήσεων, αλλά και των εργαζομένων και τη μετάβαση «από περιβάλλον ελέγχου σε περιβάλλον αμοιβαίας εμπιστοσύνης».

Οι επιχειρήσεις καλούνται να ανακατανείμουν εργαζόμενους και ρόλους ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν. Επιβάλλεται διαρκής επικοινωνία και παρακολούθηση, όχι μόνο της εργασίας που εκτελείται από το σπίτι, αλλά κυρίως της υγείας των εργαζομένων και των οικογενειών τους. Τον οδηγό μπορείτε να δείτε εδώ.

Προκειμένου να διασφαλίσουμε την όσο το δυνατόν πιο ομαλή συνέχιση της οικονομικής δραστηριότητας και επιχειρηματικής λειτουργίας, παράλληλα με την προστασία της δημόσια υγείας, είναι κρίσιμο να υιοθετηθούν όλες εκείνες οι λύσεις που συμβάλουν σε αυτή, συμπεριλαμβανομένης της τηλεργασίας, όπου βεβαίως αυτή είναι εφικτή.

 

Related posts

Πάτρα: Κατέληξε η 27χρονη Δώρα απο το Βαρθολομιό, που είχε έμεινε εγκεφαλικά νεκρή μετά τη γέννα

4press

Ολική μεταστροφή – Καταιγίδες, πτώση θερμοκρασίας και χιόνια στα βόρεια – Αναλυτική πρόγνωση του καιρού…

4press

Προειδοποίηση Καλλιάνου: Προσοχή σε αυτές τις περιοχές τις επόμενες ώρες

4press