Ειδήσεις

Πάτρα: Στο 53ο Δημοτικό Σχολείο ο Δήμαρχος Κώστας Πελετίδης

Πρώτη μέρα της νέας σχολικής χρονιάς η σημερινή, και ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, Αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και διαμερισματικοί σύμβουλοι και άλλα μέλη της Δημοτικής Αρχής, επισκέφθηκαν σχολεία του Δήμου μας και είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με μαθητές, εκπαιδευτικούς, αλλά και γονείς.

Ο Δήμαρχος, με τους Αντιδημάρχους Τάκη Πετρόπουλο και Ανδρέα Αθανασόπουλο, επισκέφθηκαν το 53ο Δημοτικό Σχολείο.

Σε σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος, ανέφερε τα εξής:

«Αγαπητά παιδιά, εκπαιδευτικοί και γονείς, καλή σχολική χρονιά. Εσείς παιδιά, για μια ακόμα χρονιά, θα αποδείξετε ότι είσαστε αυτοί που  διδάσκετε κι εμάς. Γι αυτό θέλουμε, μετά από χρόνια, που θα πετάξετε με τα δικά σας φτερά, η κοινωνία να είναι δική σας, να την απολαμβάνετε γιατί εσείς είσαστε η δύναμη. Το να είσαι όμως μια συγκροτημένη προσωπικότητα και να έχεις γνώση, να έχεις τη δύναμη να αντιμετωπίσεις τη ζωή, πρέπει να έχεις αυτιά και μάτια ανοιχτά και να μαθαίνεις. Όλοι μαθαίνουμε. Από το σπίτι μας, την κοινωνία, αλλά πολύ περισσότερα μαθαίνουμε από το σχολείο, από τους εκπαιδευτικούς μας. Ο εκπαιδευτικός που τιμούμε σήμερα, ο Ηλίας Κατσαούνος, ήταν ένας δάσκαλος παράδειγμα προς μίμηση, που διαμόρφωνε προσωπικότητες, και ανθρώπους. Προσδοκούμε σε μια κοινωνία που θα κυριαρχεί το δίκιο, δεν θα υπάρχει εκμετάλλευση, στα σπίτια μας θα υπάρχει χαρά, με τα μέλη των οικογενειών να έχουν δουλειά. Όλα αυτά όμως, γίνονται μόνο με αγώνα και τον δρόμο μας τον έδειξε ο Ηλίας. Και οι πρώτοι που πρέπει να ακολουθήσετε το παράδειγμά του, είσαστε εσείς.

Θέλουμε να ευχαριστούμε τους δασκάλους σας γιατί παρά τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν παραμένουν αφοσιωμένοι στο καθήκον τους. Καλή χρονιά!».

Related posts

Η Δόμνα Μιχαηλίδου «ανακάλυψε» στην ΑΣΟΕΕ όπλα που χρησιμοποιούνται στην Συρία (vid)

4press

Πυροβολισμοί σε τέμενος κοντά στο Όσλο

4press

Μαχαίρωμα μαθητή: Σήμερα το πόρισμα του Ιατροδικαστή – Τι είπε ο δικηγόρος του 15χρονου στο Super b

4press