Ειδήσεις

Πάτρα: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εμπόρων

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν στην πλατεία Γεωργίου οι έμποροι της Πάτρας μετά την απόφαση να παραμείνουν κλειστά τα καταστήματά τους.

Σε κοινό ψήφισμα που εξέδωσαν αναφέρουν:

Ο εμπορικός κόσμος αλλά και όλοι οι πολίτες στην Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας νιώθουν οργισμένοι για τον εμπαιγμό και την αδικία που υφίστανται μετά και την οριστική απόφαση της κυβέρνησης να μην ανοίξουν τα καταστήματά μας.

Ο εμπαιγμός συνεχίζεται με την εξαγγελία της ελεημοσύνης των 1.000 Ευρώ για την συντριπτική πλειοψηφία εφ’ όσον μείνουν κλειστά τα καταστήματα για όλον τον Απρίλιο! Δεν είμαστε επαίτες. Είμαστε υπεύθυνοι επαγγελματίες και πολίτες που ζητάμε δικαιοσύνη.

¨Όταν πλέον είναι κοινή παραδοχή το αυτονόητο ότι οι μικρές επιχειρήσεις που τηρούν ευλαβικά τα μέτρα υγειονομικής προστασίας δεν αποτελούν εστία μετάδοσης του ιού, είναι ακατανόητη η επιμονή στην οικονομική καταστροφή και αφανισμό τους στο όνομα της αντιμετώπισης της πανδημίας.

Ιδιαίτερα η περιοχή μας έχει δεχθεί σφοδρό οικονομικό πλήγμα με την απώλεια 2 Καρναβαλιών, μη λειτουργία Χιονοδρομικού Καλαβρύτων, «λειτουργία» Πανεπιστημίου κλπ. χωρίς να υπάρξει καμία στήριξη.

Οι Εμπορικοί Σύλλογοι της Αχαΐας και οι φορείς των Πατρών και της Αχαΐας που συμμετείχαν σε ευρεία σύσκεψη την Δευτέρα 5/4/2021 συναποφάσισαν να ενώσουν την φωνή τους, να συντονίσουν τις δράσεις και να απαιτήσουν :

Ενίσχυση του ΕΣΥ και άμεση επαναλειτουργία του Νοσοκομείου Θώρακος καθώς και επίταξη των ιδιωτικών μονάδων για να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η έξαρση της πανδημίας στην περιοχή.

Οριζόντια ενίσχυση με 5.000 Ευρώ των κλειστών και πληττόμενων επιχειρήσεων όπως πρότειναν οι 3 Περιφέρειες (Δυτικής Ελλάδας, Κεντρικής Μακεδονίας και Δυτικής Μακεδονίας) κατά το πρότυπο της ενίσχυσης που δόθηκε στην Δυτική Αττική (Μάνδρα – Ασπρόπυργο)

Αν την Τετάρτη 7/4 δεν υπάρξει αλλαγή αποφάσεων από την επιτροπή λοιμωξιολόγων και την κυβέρνηση θα μεταβούμε την Πέμπτη με αντιπροσωπεία στο Μαξίμου όπου θα καταθέσουμε υπόμνημά των αιτημάτων μας και από την επόμενη ημέρα θα ανοίξουμε τα καταστήματά μας με την στήριξη όλης της τοπικής κοινωνίας.

Εμπορικός και Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών

Εμπορικός Εισαγωγικός και Επιχειρηματικός Σύλλογος Αιγιάλειας

Σύλλογος Εμπορικής και Τουριστικής Ανάπτυξης Ανατολικής Αιγιάλειας

Εμπορικός & Επαγγελματοβιοτεχνικός Σύλλογος Δήμου Δύμης

Εμπορικό και Επιχειρηματικό Δίκτυο Καλαβρύτων «Αζάνες» .

Related posts

Στην Κίνα 28 νεκροί και 20 άτομα αγνοούνται εξαιτίας του τυφώνα

4press

ΦΩΤΟ: Κλειστά σήμερα τα σχολεία στο Δήμο Ανδραβίδας Κυλλήνης – Θλίψη για τους δύο εκπαιδευτικούς στο Λύκειο Λεχαινών

4press

Βόλος – Κατέρρευσε στην πλατεία 31χρονη μητέρα 2 παιδιών – Την παρέλαβαν νεκρή με το ασθενοφόρο

4press