Ειδήσεις

Πάτρα: Την Κυριακή ημερίδα για την εθελοντική αιμοδοσία

Γιορτάζοντας 40 χρόνια προσφοράς τα μέλη του Συλλόγου Εθελοντών Πάτρας «ο Αιμοδότης» σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας διοργανώνουν ημερίδα με θέμα «40 Χρόνια Προσφοράς – 40 Χρόνια Αιμοδότης» την Κυριακή 17 Μαρτίου από τις 10:00 πμ. έως τις 14:20 μμ, στο Ξενοδοχείο ΑΣΤΗΡ στην Πάτρα.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του ετήσιου σχεδίου δράσης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, για την προαγωγή υγείας των πολιτών, σε συνεργασία με κοινωνικούς φορείς που μοιράζονται το ίδιο ανθρωποκεντρικό ενδιαφέρον και σχεδιάζουν από κοινού δράσεις επιμορφωτικού και ενημερωτικού χαρακτήρα.

Μία εξ αυτών είναι η συνεργασία με τον Σύλλογο Εθελοντών Πάτρας «ο Αιμοδότης» για την οργάνωση μίας επιστημονικής ενημέρωσης σχετικά με την Εθελοντική Αιμοδοσία και την προσφορά του ανέξοδου ανθρώπινου δώρου, του αίματος, από άνθρωπο σε άνθρωπο. Η ημερίδα έχει στόχο την προσέλκυση νέων μελών και την ενημέρωση των παλαιότερων σε μια περίοδο που οι ανάγκες για αιμοδοσία είναι αυξημένες, με αποτέλεσμα να βρίσκονται σε δύσκολη θέση οι ασθενείς με Θαλασσαιμία.

Να σημειωθεί ότι αυτή η αλληλένδετη σχέση των εθελοντών Αιμοδοτών Πάτρας «Ο Αιμοδότης» και του Συλλόγου Πρόληψης & Βοήθειας Ατόμων με Θαλασσαιμία (Μεσογειακή Αναιμία) «ΠΑΤΡΑ ’82» οδήγησε στην ανάγκη ενημέρωσης των πολιτών για τα οφέλη της δωρεάς αίματος και την ανάδειξη της επιτακτικότητας για Εθελοντική Αιμοδοσία.

Related posts

Πάτρα: Σήμερα σύσκεψη των Δικηγόρων για τη Νομική Σχολή

4press

ΠΑΤΡΑ: Νεκρή η γυναίκα που έπεσε στο κενό από όροφο πολυκατοικίας

4press

Ένωση Εισαγγελέων για άδεια Κουφοντίνα: Καμία σκοπιμότητα από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου – Ολόκληρη η ανακοίνωση

4press

Leave a Comment