Ειδήσεις

ΠΑΤΡΑ: Αθώος ο Κώστας Πελετίδης για το Νότιο Πάρκο

Αθώος ο Κώστας Πελετίδης! Το Δικαστήριο το οποίο εξέτασε την υπόθεση με κατηγορούμενο τον Δήμαρχο Πατρέων έκρινε πως ο πρώτος δημότης της Πάτρας είναι αθώος στην κατηγορία του ΤΑΙΠΕΔ για αυθαίρετη παρέμβαση στο Νότιο Πάρκο. Η απόφαση έγινε δεκτή με πανηγυρισμούς από τους εκατοντάδες που βρέθηκαν έξω από τα Δικαστήρια για να του συμπαρασταθούν.

Εξερχόμενος ο δήμαρχος Πατρέων δήλωσε: «Συνεχίζουμε τώρα με το ανατολικό πάρκο». Ο κύριος Πελετίδης μαζί με τον Αντιδήμαρχο Χρ. Κορδά και άλλα μέλη της δημοτικής αρχής πέρασαν το κατώφλι των δικαστηρίων νωρίτερα το πρωί, προκειμένου να δικαστούν για το «κατ’ εξακολούθηση έγκλημα της μεταβολής του χώρου» στο νότιο πάρκο.

Πρώρη Ανάρτηση:

Η δημοτική αρχή αναφέρει: “Κατηγορούνται, για το «κατ’ εξακολούθηση έγκλημα της μεταβολής του χώρου».

Ένας χώρος που ήταν επί χρόνια  πλήρως εγκαταλελειμμένος και αφημένος στην τύχη του γεμάτος σκουπίδια, χόρτα, μπάζα, αποτελούσε εστία μόλυνσης για την πόλη μας.

Η «μεταβολή» που έγινε στο χώρο ήταν ο καθαρισμός του και η διαμόρφωση σε πάρκο από τους εργαζόμενους και τα μηχανήματα του Δήμου, χωρίς να χρεωθεί ο πατραϊκός λαός με εργολαβίες.

Ο απέραντος πρώην σκουπιδότοπος «μεταβλήθηκε» σε όαση περιπάτου, αθλητισμού και πολιτισμού.

Χαρακτηρίζεται έγκλημα η διαμόρφωση ενός μεγάλου  πάρκου που αποτελεί πραγματικό στολίδι για την πόλη μας, με παιδική χαρά, ποδηλατόδρομο, όργανα γυμναστικής, που καθημερινά επισκέπτονται χιλιάδες συμπολίτες μας. μεγάλες ευθύνες έχει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που μέσω των υπηρεσιών της έβαζε συστηματικά εμπόδια, που κατέληξαν σε μια ακόμη δίωξη.

Η Δημοτική Αρχή δεν υποχωρεί. Θα υπερασπιστεί τα συμφέροντα και τις ανάγκες του πατραϊκού λαού.

Την 1η Απρίλη ο λαός και η νεολαία της πόλης μας, τα σωματεία, οι σύλλογοι, οι φορείς πρέπει με την μαζική, αγωνιστική παρουσία τους στα δικαστήρια να υπερασπιστούν το δικαίωμά τους στην ελεύθερη πρόσβαση στη Παραλιακή Ζώνη. Το Νότιο Πάρκο ανήκει στον πατραϊκό λαό”.

Συμπαράσταση εργαζομένων 

Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Προσωπικού Εργαζομένων Καθαριότητας του Δήμου, αναφέρει τα εξής:

«Το Δ.Σ. του Σωματείου μας με ομόφωνη απόφαση, προκηρύσσει στάση εργασίας την Δευτέρα 1η Απριλίου από τις 8 έως τις 11 το πρωί, προκειμένου να συμπαρασταθούμε στον Δήμαρχο Πατρέων, ο οποίος δικάζεται για την ανάπλαση του Νότιου Πάρκου.

Τον κατηγορούν γιατί μετέτρεψε ένα σκουπιδότοπο σε χώρο αναψυχής και άθλησης με το μικρότερο δυνατό κόστος το οποίο κατασκευάστηκε από τους εργαζόμενους του Δήμου, με τις γνώσεις και τις ικανότητές τους, χωρίς την παρέμβαση εργολάβων και αποδόθηκε στον Πατραϊκό λαό και όχι μόνο, δημιουργώντας ένα χώρο στολίδι για την πόλη που τόσο το είχε ανάγκη. Το πλήθος του κόσμου που επισκέπτεται σε καθημερινή βάση τον συγκεκριμένο χώρο αποδεικνύει την ανάγκη αξιοποίησης και ανάπλασης του θαλάσσιου μετώπου δημιουργώντας έναν ενιαίο χώρο που θα διαμορφώσει το σύγχρονο πρόσωπο της πόλης και τις ανάγκες των δημοτών της και των λαϊκών στρωμάτων.

Κανείς δεν δικάστηκε για την Siemens

Κανείς δεν δικάστηκε για το Χρηματιστήριο

Κανείς δεν δικάστηκε για τα υποβρύχια

Κανείς δεν δικάστηκε για το Βατοπέδι

Κανείς δεν δικάστηκε για τα δομημένα ομόλογα

Κανείς δεν δικάστηκε για τις offshore

Κανείς δεν δικάστηκε για τα σκάνδαλα των τελευταίων δεκαετιών.

Δικάζεται σήμερα ο Δήμαρχος Κώστας Πελετίδης επειδή είναι στο πλευρό του λαού, ο οποίος αρνήθηκε να δώσει στοιχεία που θα οδηγούσαν σε απολύσεις εργαζομένων (αξιολογήσεις).

Καλούμε τους εργαζόμενους, μέλη του Σωματείου μας και το λαό της Πάτρας, να σταθούν στο πλευρό του Δημάρχου Κώστα Πελετίδη και να αντισταθούν στα όποια σχέδια ιδιωτικοποίησης του θαλάσσιου μετώπου της πόλης μας,

Συγκεντρωνόμαστε μπροστά στο Δημαρχείο και πραγματοποιούμε πορεία μέχρι τα Δικαστήρια. Να σταματήσει τώρα η δίωξη του αγωνιστή Δημάρχου Κώστα Πελετίδη».

Related posts

Κάτοικοι της Παιανίας καταγγέλλουν εκρήξεις πριν τη φωτιά στον Υμηττό – Δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο σύμφωνα με την Πυροσβεστική

4press

Φορολογικές δηλώσεις 2020: Προς νέα παράταση στο taxisnet σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ

4press

Καιρός: Στους 36 βαθμούς το θερμόμετρο σήμερα Σάββατο – Ώρα για παραλίες – Αναλυτική πρόγνωση του καιρού

4press

Leave a Comment