Ειδήσεις

ΠΑΤΡΑ: Αλλαγές στα δρομολόγια του αστικού ΚΤΕΛ λόγω καραντίνας

Αλλαγές έχουν γίνει στα δρομολόγια του αστικού ΚΤΕΛ της Πάτρας λόγω του lockdown, στο πλαίσιο των μέτρων που έχουν ληφθεί για τον κορωνοϊό. Όπως είναι φυσικό η απαγόρευση των μετακινήσεων μείωσε αρκετά την επιβατική κίνηση με αποτέλεσμα να μειωθούν δρομολόγια σε όλες τις γραμμές.

Οι μειώσεις των δρομολογίων γίνονται κυρίως από το μεσημέρι και μετά ενώ δεν έχουν γίνει αλλαγές στα πολύ πρωινά δρομολόγια που εξυπηρετούν ανθρώπους που πηγαίνουν στις δουλειές τους. Μάλιστα .όπως μας εξήγησαν από το αστικό ΚΤΕΛ Πάτρας .διατηρήθηκαν και δρομολόγια που ζητήθηκαν από επιβάτες.

Ωστόσο από τα μισά της ημέρας οι πατρινοί που πρέπει να πάρουν λεωφορείο, θα το δουν να περνάει ανά μία ή και ανά δύο ώρες σε κάποιες περιπτώσεις. Χαρακτηριστική περίπτωση η γραμμή 5 όπου από τις 13:30 και μετά έχει δρομολόγια ανά δύο ώρες.

Στη γραμμή 8, από τις 5 το απόγευμα έχει δρομολόγια ανά μία ώρα, ενώ στις γραμμές 1,2,3, όλη μέρα τα δρομολόγια είναι κάθε μία ώρα.  Στη γραμμή 6, μέχρι τις δύο το μεσημέρι έχει δρομολόγια κάθε μισή ώρα. Στη γραμμή 7, μέχρι τις 5.10, γίνονται δρομολόγια ανά μία ώρα και από εκεί και πέρα, ανά δύο ώρες. Στη γραμμή 4, γίνονται ανά μία ώρα πρωινά δρομολόγια (στο πρώτο lockdown δε γίνονταν καθόλου). Δρομολόγια δεν γίνονται καθόλου για τις γραμμές 9 και 11.

Όπως παρατηρείται βέβαια οι επιβάτες στα αραιωμένα δρομολόγια είναι ελάχιστοι.  Να σημειώσουμε ότι οι αλλαγές στα δρομολόγια θα ισχύουν μέχρι 30 Νοεμβρίου.

Δείτε αναλυτικά τις αλλαγές των δρομολογίων εδώ.

Related posts

Πάτρα: Η Νομαρχιακή του ΚΙΝΑΛ Αχαϊας συνεδριάζει – Παρών ο Γιώργος Παπανδρέου

4press

Δήμος Ανδραβίδας – Κυλλήνης: Εγγραφές και επανεγγραφές σε βρεφονηπιακούς σταθμούς

4press

Καιρός: Αίθριος ο καιρός την Κυριακή με ισχυρά μελτέμια έως και 9 μποφόρ στο Αιγαίο

4press