Ειδήσεις

ΠΑΤΡΑ: Το Ξενοδοχείο Patraς Palace αλλάζει χέρια

Αλλάζει χέρια το τετράστερο ξενοδοχείο της Πάτρας  Patraς Palace και περνά από την οικογένεια Γιαννάτου στον  Αθανάσιο  Στεφανόπουλο τον ομογενή που μένει στην Αμερική και ο οποίος  έκανε δωρεά την ανακαίνιση του σπιτιού στο οποίο γεννήθηκε, στην Πάτρα,  ο ποιητής Κωστής Παλαμάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες  του thebest.gr από την οικογένεια Γιαννάτου η συμφωνία έχει κλείσει και μάλιστα στο επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται συνάντηση στον χώρο του ξενοδοχείου με τον αδελφό του Αθανάσιου Στεφανόπουλου. Επίσης σχεδιάζεται  να γίνουν εργασίες ανακαίνισης στην ξενοδοχειακή μονάδα.

Το Patras Palace είναι ένα πολυτελές ξενοδοχείο, τεσσάρων αστέρων που διαθέτει 67 πλήρως εξοπλισμένα δωμάτια. Το ξενοδοχείο με την μοναδική θέα, διαθέτει διάφορα πλεονεκτήματα για μια ξεκούραστη και άνετη διαμονή, ανάμεσά τους ένα εστιατόριο, ένα μπαρ, ένα ρουμ-σερβις, ένα καθαριστήριο, ένα κομμωτήριο και μία αίθουσα συσκέψεων!

Το deal έρχεται σε μια εποχή που το τοπίο στα ξενοδοχειακά είναι επηρεασμένο από τις οικονομικές επιπτώσεις του κορωνοϊού .

Μετά το “The Bold Type”, το πρώτο πεντάστερο ξενοδοχείο της Πάτρας που ετοιμάζεται με πυρετώδεις ρυθμούς δίνοντας νέο αέρα σε ένα νεοκλασικό κτήριο στολίδι της αστικής Πάτρας, το Μέγαλο Γαλανόπουλου στην πλατεία Αγίου Γεωργίου, όπως πληροφορούμαστε σε ρυθμούς ανακαίνισης αναμένεται να μπει και το “Κωνσταντίνος Παλαιολόγος” στην Γεροκωστοπούλου, το οποίο αναμένεται να αποκτήσει αυτονομία έναντι του ξενοδοχείου “Βυζαντινό” και να αναβαθμιστεί.

Ποιος είναι ο Αθανάσιος Στεφανόπουλος – Η σημαντική δωρεά για την πόλη

Πριν κάποια χρόνια προχώρησε σε μία σημαντική κίνηση για την Πάτρα αφού αγόρασε το σπίτι του Κωστή Παλαμά, στην οδό Κορίνθου. Το σπίτι που γεννήθηκε ο Παλαμάς μπορεί να το πατά πια όποιος επιθυμεί, αφού έχει ανακαινιστεί και λειτουργεί πια ως Στέγη Γραμμάτων «Κωστής Παλαμάς», χάρη στον Πατρινό ευεργέτη Αθανάσιο Στεφανόπουλο, τον ομογενή που ζει και δραστηριοποιείται δεκαετίες στην Καλιφόρνια και ο οποίος αγόρασε και μετέτρεψε την οικία, σε έναν χώρο πολιτισμού και γραμμάτων.

Ο χώρος εγκαινιάστηκε το Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018, ημέρα των γενεθλίων του ποιητή, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Ο ίδιος είχε πει τότε ότι ως έφηβος είχε ασχοληθεί με το έργο και τη ζωή του Κωστή Παλαμά και πως όταν έμαθε ότι η πατρική οικεία του ποιητή έμενε κλειστή «το εφηβικό συναίσθημα αφυπνίστηκε ως χρέος». Αν και έφυγε σε νεαρή ηλικία για σπουδές στις ΗΠΑ, φαίνεται πως δεν ξέχασε ποτέ την γενέτειρα του.

Γεννημένος στην Πάτρα, ο Αθανάσιος Στεφανόπουλος, έφυγε σε νεαρή ηλικία για τις ΗΠΑ, αρχικά για να σπουδάσει και στη συνέχεια να διαπρέψει στην Καλιφόρνια, στον επιχειρηματικό τομέα.

Αν και έφυγε νωρίς από την Πάτρα, ο Αθανάσιος Στεφανόπουλος δεν ξέχασε ποτέ την Πάτρα. Έρχεται, αθόρυβα πάντα, στη γενέτειρα του τουλάχιστον δυο φορές το χρόνο και εκτιμάται ότι έχει κάνει πάνω από 120 ταξίδια στην Ελλάδα, αυτά τα χρόνια που βρίσκεται στο εξωτερικό. Εξάλλου, ο ίδιος ποτέ δεν έχει αποκοπεί από τις ρίζες του. Από τους συγγενείς του, τους φίλους του, τη γειτονιά που μεγάλωσε στα Μποζαίτικα.

 

Related posts

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού από σήμερα με βροχές & καταιγίδες – Σε ποιες περιοχές θα έχουμε ακόμη και χαλάζι;

4press

Συγκλονιστική ομιλία Μωυσή Ελισάφ: Ο Ναζί που έκαψε ζωντανό ένα βρέφος & έσφαξε ετοιμόγεννη στην Ήπειρο – Αργότερα διηύθυνε σχολείο στην Γερμανία

4press

Διαδήλωση κατά των μέτρων, των μασκών και των εμβολίων στη Βαρσοβία

4press