Ειδήσεις

Πατρών- Πύργου: “Πράσινο φως” από την Κομισιόν

H πρώτη επίσημη θετική απάντηση από την Ευρωπαική Επιτροπή για τον πολύπαθο οδικό άξονα Πάτρας – Πύργου έφτασε στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Συγκεκριμένα, η DG GROW (Γενική Διεύθυνση για την Εσωτερική Αγορά, τη Βιομηχανία, την Επιχειρηματικότητα και τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής απεφάνθη ότι η εκ νέου ενσωμάτωση του Πάτρα – Πύργος στη Σύμβαση Παραχώρησης της Ολυμπίας Οδού είναι συμβατή με το Κοινοτικό Δίκαιο.

Έτσι, έδωσε το «πράσινο φως» στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών να προχωρήσει, σύμφωνα με το σχεδιασμό του κ. Κώστα Καραμανλή, στο επόμενο και τελικό βήμα της διαδικασίας, που είναι η γνωστοποίηση στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, ώστε στη συνέχεια να ξεκινήσει το έργο.

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών σημειώνει επίσης πως προχωρά στο σχεδιασμό του, ώστε το 2024 να έχει ολοκληρωθεί το έργο και οι πολίτες της Δυτικής Ελλάδας να αποκτήσουν ένα σύγχρονο αυτοκινητόδρομο υψηλής ποιότητας και λειτουργικότητας, που θα ενώνει την Πάτρα με το Πύργο με ασφάλεια.

Related posts

Μέσω της κάρτας ανεργίας σημαντικά τα οφέλη

4press

ΠΑΤΡΑ: Διακοπή υδροδότησης τη Δευτέρα 3/8 σε Ρίο και Καστελόκαμπο

4press

Συνέντευξη: Η νέα γενιά του κόμματος συστήνεται – Τι είπε ο Χρήστος Βουλδής για την υποψηφιότητά του με το ΚΙΝΑΛ

4press