Ειδήσεις

Σκύρος: Βίντεο που κόβει την ανάσα από τη διάσωση των ναυτικών

Οι 14 επιβαίνοντες εξέπμεψαν SOS για εγκατάλειψη

Πρόκειται για εικόνες που κόβουν την ανάσα… Είναι το βίντεο ντοκουμέντο από τη διάσωση 14 ατόμων, μελών πληρώματος φορτηγού πλοίου, που έπλεε ακυβέρνητο μεταξύ Λέσβου και Σκύρου, κι ενώ στην περιοχή οι άνεμοι έπνεαν με ένταση έως και 8 μποφόρ.

Στην επιχείρηση διάσωσης συμμετείχαν το Λιμενικό, το Πολεμικό Ναυτικό και η Πολεμική Αεροπορία. Η επιχείρηση ήταν ιδιαίτερα δύσκολη, λόγω του άγριου καιρού ενώ στο σημείο έπνεαν άνεμοι 8 μποφόρ.

Το σκάφος σημαίας Λιβερίας είχε πάρει κλίση λόγω μετατόπισης φορτίου, ενώ οι 14 επιβαίνοντες (Ουκρανοί) σε αυτό εξέπμεψαν SOS για εγκατάλειψη.

Στο σημείο βρέθηκαν δύο παραπλέοντα πλοία, καθώς και δύο ελικόπτερα. Παράλληλα, έσπευσαν ένα πλοίο ανοικτής θαλάσσης του Λιμενικού, ένα πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού και τρία παραπλέοντα.

Ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας παρέλαβαν 9 μέλη του πληρώματος και άλλα 5 που είχαν κατέβει με σωστική λέμβο. Το 14μελές πλήρωμα μεταφέρθηκε με ασφάλεια στο αεροδρόμιο της Σκύρου.

Μέχρι στιγμής δεν έχει παρατηρηθεί ρύπανση από το πλοίο, το οποίο παραμένει στην περιοχή διατηρώντας την κλίση που είχε έως και τη διάσωση του πληρώματος.

Related posts

Oι πίνακες αξιολόγησεις στους βρεφονηπιακούς παιδικούς σταθμούς αναρτήθηκαν

4press

Αλβανία: Ημέρα εθνικού πένθους μετά το μεγάλο σεισμό – Τουλάχιστον 24 οι νεκροί – 600 τραυματίες – Εκατοντάδες εγκλωβισμένοι στα κτήρια που “έπεσαν σαν τραπουλόχαρτα”(φώτο)

4press

ΦΩΤΟ: Στο Κάστρο Χλεμούτσι για τα “Παλαιολόγεια 2019” βρέθηκε ο Υποψήφιος Δήμαρχος Ανδραβίδας Κυλλήνης Γιάννης Λέντζας

4press