Ειδήσεις

Στην Κάτω Αχαΐα ο Προαστιακός Πάτρας

Η λειτουργία της πρώτης μεγάλης επέκτασης του Προαστιακού Πάτρας προς την Κάτω Αχαΐα φαίνεται να είναι θέμα ημερών. Σύμφωνα με πληροφορίες από την ερχόμενη Δευτέρα 15 Ιουλίου θα μπορέσουν να πραγματοποιηθούν τα πρώτα εμπορικά δρομολόγια.

Μετά τον σημερινό τερματικό, στον Άγιο Ανδρέα, οι νέες στάσεις που θα λειτουργήσουν είναι: Άγιος Ανδρέας, Ανθείας-Νέο Λιμάνι, Άγιος Γεώργιος, Ιτιές, Παραλία Πατρών, Μιντιλόγλι-Ροΐτικα, Βραχναίικα, Τσουκαλαίικα, Καμίνια, Αλισσός, Κάτω Αχαΐα.

Η επέκταση του Προαστιακού αναμένεται να εξυπηρετήσει εκτός των άλλων και τις μετακινήσεις των εργαζομένων της ΒΙΠΕ Πατρών, και βεβαίως τους χιλιάδες τουρίστες και παραθεριστές της ευρύτερης περιοχής.

Η διάρκεια του δρομολογίου, μέχρι τον νέο τερματικό, θα είναι περίπου 30 λεπτά. Θα πραγματοποιείται, σύμφωνα με τον υφιστάμενο σχεδιασμό, ένα δρομολόγιο ανά ώρα και ανάλογα με την επιβατική κίνηση, θα καθοριστεί  και η ημερήσια συχνότητα του μέσου.

Η επέκταση του Προαστιακού αναμένεται να εξυπηρετήσει εκτός των άλλων και τις μετακινήσεις των εργαζομένων της ΒΙΠΕ Πατρών καθώς και κατοίκων και επισκεπτών της ευρύτερης περιοχής. Το έργο κόστισε περίπου 5,36 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Προαστιακός Πάτρας θεωρείται το πιο επιτυχημένο παράδειγμα, στην Ελλάδα, έχοντας κερδίσει μεγάλη αποδοχή από την τοπική κοινωνία διακινώντας στους συρμούς του, καθημερινά, περισσότερους από 8.000 επιβάτες.

SHARE:

FacebookTwittergoogle_plusEmail

Related posts

Νεκρός 73χρονος σε τροχαίο στα Καλάβρυτα

4press

Σήμερα η κηδεία του Γεωργίου Κόζη – Τον πρόδωσε η καρδιά του στα 79 του χρόνια

4press

Ινδία: Συνετρίβη αεροσκάφος με 191 επιβάτες – Ξέφυγε από τον αεροδιάδρομο & έπεσε σε κοιλάδα 35 μέτρων

4press