Ειδήσεις

Σχεδιάζουν προσλήψεις Λιμενικών στo ανατολικό Αιγαίο , χρειάζονται ενισχύσεις λόγω μεταναστών

Αυξημένες οι μεταναστευτικές ροές

Οι αυξημένες προσφυγικές ροές στο Αιγαίο φέρνουν ξανά στο προσκήνιο την ανάγκη για επιπλέον προσωπικό στο Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή, με στόχο να ενισχυθούν κυρίως οι υπηρεσίες του ΛΣ στο ανατολικό Αιγαίο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στελέχη του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής μελετούν την κατάθεση πρότασης για την προκήρυξη διαγωνισμού σχετικά με τη πρόσληψη προσωπικού, με τον αριθμό να αγγίζει ακόμα και τα 1000 άτομα.

Υπενθυμίζεται ότι στα νησιά του Αιγαίου, μετά τις αποσπάσεις προσωπικού, αυτή τη στιγμή βρίσκονται περίπου 1300 λιμενικοί (σε πλωτά και σε χερσαίες υπηρεσίες) και περίπου 50 σκάφη του Λ.Σ., ενώ συνδράμουν προσωπικό και σκάφη του Frontex.

Μάλιστα, στον Πειραιά και όχι μόνο, έχουν αρχίσει το τελευταίο χρονικό διάστημα οι συζητήσεις για επιστροφή στην παλαιότερη οργανική δύναμη που έφτανε τα 10.250 άτομα, ένα πάγιο αίτημα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος.

Related posts

Ανδραβίδα – Κυλλήνη: Απολυμάνσεις σε κοινόχρηστους χώρους του Δήμου

4press

Ο μισός πληθυσμός της γης κινδυνεύει να ζήσει σε συνθήκες αφόρητης ζέστης

4press

Γιάννης Καρβέλης: “Χρειάζεται ενίσχυση της Μικρομεσαίας Επιχειρηματικότητας, με ευέλικτα χρηματοδοτικά εργαλεία, κίνητρα και παρεμβάσεις”

4press