Ειδήσεις

Σωτηρία για το τμήμα Οπτικής-Οπτομετρίας μετά την συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας – Προσπάθεια για το κέντρο διετών προγραμμάτων του ΑΕΙ Πατρών στο Αίγιο

Ικανοποιημένοι ήταν μετά την συνάντηση με τον Κώστα Γαβρόγλου οι εκπρόσωποι του δήμου Αιγίου και των σπουδαστών του τμήματος Οπτικής και Οπτομετρίας. Η συνάντηση αφορούσε την διαφαινόμενη κατάργηση του τμήματος του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος μετά την συγχώνευσή του με το Πανεπιστήμιο Πατρών.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης στην οποία παραβρέθηκε ο δήμαρχος Αιγιάλειας Θανάσης Παναγόπουλος, οι βουλευτές Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπροσωπία του δημοτικού συμβουλίου, συζητήθηκαν πολλές εναλλακτικές προτάσεις είτε για την «σωτηρία» του τμήματος είτε για τη δημιουργία στο Αίγιο του Κέντρου των διετών εκπαιδευτικών προγραμμάτων του ΑΕΙ.

Αναφορικά με το Τμήμα αυτό καθαυτό διερευνάται η πιθανότητα να ενταχθεί ως κατεύθυνση σε άλλη Σχολή του Πανεπιστημίου κι έτσι να «σωθεί». Στο επίπεδο αυτό διερευνώνται διάφορες απόψεις και ιδέες κι εκτιμάται ότι υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να βρεθεί λύση μέχρι την Μ. Τρίτη ή Μ. Τετάρτη οπότε και αναμένεται να μπει προς ψηφοφορία στη Βουλή το σχετικό Νομοσχέδιο.

Από εκεί και πέρα συζητιέται πολύ σοβαρά το Κέντρο των διετών εκπαιδευτικών προγραμμάτων του ΑΕΙ να έχει ως βάση του το Αίγιο κι εκεί να λειτουργήσουν κάποια τμήματα που θα έχουν προτείνει οι τοπικοί φορείς.

Η ιδέα που έπεσε είναι η λειτουργία διετούς προγράμματος αμπελουργίας-οινοποιίας καθώς η Αιγιάλεια έχει μεγάλη παράδοση και παραγωγή σταφίδας, κρασιού κ.α.. Τα προγράμματα αυτά είναι επιδοτούμενα από το Υπουργείο Παιδείας και θεωρείται ότι θα καλύψουν σε άτομα, το κενό που θα δημιουργηθεί ακόμα και αν καταργηθεί το τμήματα Οπτικής-Οπτομετρίας που αριθμεί περίπου 70 σπουδαστές.

Η συζήτηση κρίνεται ιδιαιτέρως εποικοδομητική και οι πλειοψηφία των συμμετεχόντων έμεινε με την εντύπωση ότι υπάρχει καλή διάθεση να βοηθηθεί η Αιγιάλεια.

Related posts

ΠΑΤΡΑ: Σήμερα ανοίγει Νότιο Πάρκο και Παραλιακό μέτωπο

4press

ΠΑΤΡΑ: Απεργιακές κινητοποιήσεις για το ασφαλιστικό

4press

19χρονος στην Ηλεία έπεσε από ταράτσα

4press