Ειδήσεις

Τα Ρίχτερ «τρομοκρατούν» την Ναύπακτο!

Ανησυχία και έντονο προβληματισμό σε κατοίκους, αρχές και επιστήμονες, προκαλούν οι απανωτοί σεισμοί που σημειώθηκαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα κοντά στη Ναύπακτο.Δυο από αυτούς ήταν 4,4 ρίχτερ και άλλος ένας 4 ενώ ακολούθησαν πολλοί μετασεισμοί. 

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στην ΕΡΤ, ο διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Γεράσιμος Χουλιάρας, «ο τριπλός σεισμός των 4,4 ρίχτερ και 4 είναι κάτι συνηθισμένο για τη περιοχή. Ελπίζουμε ότι είναι μέρος του κύκλου που κάνουν οι μικροσεισμικές ακολουθίες που γίνονται στην συγκεκριμένη περιοχή. Παρακολουθούμε το φαινόμενο σε 24ωρη βάση» τόνισε. 

Περιπολίες από την πυροσβεστική

Περιπολίες σε περιοχές της Ναυπακτίας και της Φωκίδας έκαναν οχήματα του πυροσβεστικού σώματος για τον εντοπισμό τυχόν προβλημάτων από τις σεισμικές δονήσεις, με επίκεντρο την ευρύτερη περιοχή του Μαραθιά, στον δυτικό Κορινθιακό κόλπο. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, σημειώθηκε μικρή κατολίσθηση στην Εθνική Οδό Ναυπάκτου – Ιτέας, κοντά στην περιοχή του Μαραθιά, χωρίς πάντως να κλείσει ο δρόμος. Στο σημείο βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες για την αποκατάσταση του προβλήματος. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί άλλα προβλήματα από τις σεισμικές δονήσεις.

Related posts

Σχολεία: Στις 11 Ιανουαρίου ανοίγουν νηπιαγωγεία και δημοτικά -Με αυστηρά μέτρα

4press

Αχαΐα: Εθελοντικές αιμοδοσίες σε Ερύμανθο και Οβρυά

4press

Economist: Η ελληνική οικονομία θα πληγεί καίρια από τον κορωνοϊό – Scope: Ύφεση 7% έως 18% το 2020

4press