Ειδήσεις

Τζιχαντιστές που στέλνει ο Ερντογάν στη Λιβύη λιποτακτούν και πάνε μετανάστες στην Ιταλία

Πάμπολλοι είναι οι τζιχαντιστές από τη βόρεια Συρία που ανταποκρίνονται στο προσκλητήριο της Τουρκίας να στρατολογηθούν για να πολεμήσουν στη Λιβύη.

Ωστόσο, από ό,τι φαίνεται δεν το κάνουν όλοι για τους φημολογούμενους υψηλούς μισθούς (1.500 – 2.000 δολάρια μηνιαίως).

Το μόνο κίνητρο για αρκετούς είναι αφού μεταφερθούν στην Τρίπολη της Λιβύης με τουρκικά αεροπλάνα, να λιποτακτήσουν στην πρώτη ευκαιρία και στη συνέχεια να διασχίσουν τη Μεσόγειο για να φτάσουν ως λαθρομετανάστες στην Ιταλία.

Όπως γράφει το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, επικαλούμενο αξιόπιστες πηγές, ορισμένοι από τους τζιχαντιστές που μετέφερε η Τουρκία στη Λιβύη ήδη το έσκασαν από τις μονάδες τους με προορισμό την Ιταλία.

Τουλάχιστον 17 από αυτούς έφτασαν ήδη στην Ιταλία.

Όπως περιγράφει το Παρατηρητήριο, μόλις πάτησαν πόδι στη Λιβύη πέταξαν τα όπλα τους και πήγαν στην Ιταλία, ενώ άλλοι πέρασαν στην Αλγερία για να φτάσουν από εκεί στην Ευρώπη.

Το Παρατηρητήριο επικαλείται ως πηγές συγγενείς τζιχαντιστών και κοντινά τους πρόσωπα.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, σχεδόν 2.400 τζιχαντιστές έχει ήδη μεταφέρει ο Ερντογάν στη Λιβύη.

Ακόμα 1.700 νεοσύλλεκτοι εκπαιδεύονται στην Τουρκία για να ακολουθήσουν.

Πολλοί νεοσύλλεκτοι, που ζούνε στις τουρκοκρατούμενες περιοχές στη βόρεια Συρία, δεν υπηρετούσαν σε άτακτες μονάδες υπό τουρκική διοίκηση, τώρα εντάσσονται για πρώτη φορά, με στόχο να εκμεταλλευτούν την Τουρκία για να τους πάει στη Λιβύη και από εκεί μετά στην Ευρώπη.

Οι βετεράνοι που σπεύδουν να ενταχθούν στο «εκστρατευτικό σώμα» τζιχαντιστών για τη Λιβύη προέρχονται από φιλοτουρκικές και τουρκμενικές ένοπλες μονάδων ατάκτων, όπως η Μεραρχία Αλ Μουτασίμ, η Ταξιαρχία Σουλτάνος Μουράντ, η Ταξιαρχία Σουγούρ Αλ Σαμάλ, Αλ Χάμζατ, Αλ Σαμ, Σουλιμάν Σαχ και Ταξιαρχία Σαρμακάνδη.

Πρόκειται για παιδιά «μπουμπούκια», Τούρκοι και Τουρκμένοι εθνοϊσλαμιστές, που ονειρεύονται την αναβίωση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Συνολικά η Τουρκία σκοπεύει να στείλει 6.000 ατάκτους στη Λιβύη, αλλά από ό,τι φαίνεται θα χρειαστεί να στρατολογήσει περισσότερους, εάν αυξηθούν οι λιποταξίες για την Ευρώπη.

Παράλληλα, έχουν αρχίσει να επιστρέφουν στα τουρκοκρατούμενα εδάφη στη Συρία φέρετρα με νεκρούς τζιχαντιστές, από τις πρώτες φουρνιές που έστειλε ο Ερντογάν.

Μέχρι στιγμής το Παρατηρητήριο βεβαιώνει 24 φέρετρα και οι νεκροί είναι όλοι Τουρκμένοι της Συρίας.

Μαρτυρία τζιχαντιστή

Ένας από τους τζιχαντιστές που είναι εκτοπισμένος από την Ιντλίμπ και επιθυμεί να πολεμήσει στη Λιβύη, δήλωσε σε μιντιακό ακτιβιστή του Συριακού Παρατηρητήριου:

«Θέλω να πάω στη Λιβύη για να επωφεληθώ από τις προσφορές της Τουρκίας. Δεν έχω κάτι να χάσω.

»Ζω σε μια σκηνή και ο μισθός μου είναι 300 τουρκικές λίρες που δεν φτάνουν ούτε για το φαγητό μου.

»Λοιπόν, πηγαίνοντας στη Λιβύη όπου θα λαμβάνω 2.000 δολάρια είναι καλύτερα από το να πολεμώ ανατολικά του Ευφράτη».

Ένας οπλαρχηγός του «Συριακού Εθνικού Στρατού», όπως ονομάζεται η συμμαχία φιλοτουρκικών και τουρκμενικών οργανώσεων που τελεί υπό τουρκική διοίκηση στα τουρκοκρατούμενα εδάφη στη βόρεια Συρία, εμφανίστηκε σε τουρκικό φιλοκυβερνητικό τηλεοπτικό σταθμό και αφού παραδέχθηκε ότι στέλνει μαχητές στη Λιβύη, δήλωσε:

«Είμαστε έτοιμοι να πάμε παντού για να υποστηρίξουμε τους καταπιεσμένους και θα πάμε και στο Τουρκιστάν αφού ξεφορτωθούμε τον Άσαντ».

Αυτό σημαίνει ότι στα όνειρά τους είναι να «απελευθερώσουν» και τις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες της Κεντρικής Ασίας.

«Θα δώσουμε τις ψυχές μας για το Οθωμανικό Χαλιφάτο», τόνισε.

Να σημειωθεί ότι η στρατολόγηση μισθοφόρων θεωρείται εδώ και 30 χρόνια από τις διεθνείς συνθήκες έγκλημα πολέμου.

Related posts

Υπήρχαν κάμερες αλλά δεν έγραφαν – Στο σκοτάδι η ΕΛ.ΑΣ. για την κλοπή στο Νοσοκομείο Αιγίου

4press

Καιρός: Άνοδος της θερμοκρασίας την Πέμπτη – Πόσο θα δείξει ο υδράργυρος; – Αναλυτικά η πρόγνωση…

4press

Βομβαρδισμένο τοπίο το λιμάνι της Σαντορίνης

4press