Ειδήσεις

Το πρώτο μωρό του κορωνοϊού στη χώρα μας – Γυναίκα θετική στον ιό γέννησε υγιές αγοράκι

Επιτέλους και μία αισιόδοξη είδηση…

Το πρώτο παιδί στην Ελλάδα από μητέρα θετική στον κορωνοϊό που γεννήθηκε χθες στο Νοσοκομείο “Αττικόν”.

Η 24χρονη μητέρα, που είχε συμπτώματα του ιού και στην εξέταση που της έγινε βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό, έφερε στον κόσμο με καισαρική τομή ένα αγοράκι.

Μάλιστα, τα ευχάριστα νέα είναι πως το πρώτο τεστ που έγινε στο αγοράκι είναι αρνητικό, ενώ αναμένονται και τα αποτελέσματα της rt-PCR.

«Όλα πήγαν πολύ καλά. Η μητέρα και το αγοράκι είναι σε άριστη κατάσταση» τόνισε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η καθηγήτρια, διευθύντρια Γ’ Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής ΕΚΠΑ στο Νοσοκομείο «Αττικόν», Σοφία Καλανταρίδου.

Όπως ανέφερε, μάλιστα, επικοινώνησε μαζί της και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος ενδιαφέρθηκε για την υγεία της μητέρας και του βρέφους και συνεχάρη το προσωπικό του Νοσοκομείου.

«Είχαμε προετοιμαστεί σωστά, με πρωτόκολλο διαχείρισης κρούσματος θετικού για κορωνοϊό, σύμφωνα με τις διεθνείς κατευθυντήριες οδηγίες και τις οδηγίες της επιτροπής λοιμώξεων του νοσοκομείου. Όλο το προσωπικό της Κλινικής ήταν ενήμερο και σωστά εκπαιδευμένο. Όλα πήγαν πολύ καλά. Η μητέρα και το αγοράκι είναι σε άριστη κατάσταση», δήλωσε η κ. Καλανταρίδου.

Η μητέρα μεταφέρθηκε σε θάλαμο βραχείας νοσηλείας με αρνητική πίεση και θα παραμείνει σε καραντίνα υπό παρακολούθηση, το ίδιο και το νεογνό που μεταφέρθηκε στη μονάδα προώρων νεογνών.

Σύμφωνα με τους κανόνες, η μητέρα φορούσε μάσκα και το προσωπικό που έκανε τον τοκετό φορούσε ειδικό εξοπλισμό για την προστασία του. Είχε προηγηθεί εκπαίδευση από την επιτροπή λοιμώξεων σύμφωνα με τις οδηγίες.

Η 24χρονη γυναίκα βρισκόταν στην 40ή εβδομάδα κύησης και παρακολουθείτο στο Θριάσιο Νοσοκομείο.

Από την Κυριακή παρουσίασε συμπτώματα γρίπης (πυρετό, βήχα), και ενημέρωσε τον ΕΟΔΥ.

Η γυναίκα καθώς και ο σύζυγός της βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό και συστήθηκε να μεταβεί στο «Αττικόν» Νοσοκομείο για την περάτωση του τοκετού, το οποίο έχει οριστεί ως Νοσοκομείο αναφοράς.

Το προσωπικό του Νοσοκομείου ενημερώθηκε για το περιστατικό και τέθηκε σε εφαρμογή το σχέδιο αντιμετώπισης εγκύων θετικών στον ιό COVID-19.

Η περάτωση του τοκετού κρίθηκε επιβεβλημένο να γίνει με καισαρική τομή λόγω δυσαναλογίας και μακροσωμίας του εμβρύου (βάρος γέννησης νεογνού 4.140 γραμμάρια).

Related posts

Κανονικά οι εκδηλώσεις της Τσικνοπέμπτης

4press

Σάλος στη Χίο: Βρέθηκαν οι κληρονόμοι του 90χρονου ρακένδυτου εκατομμυριούχου

4press

ΙΧ παρέσυρε 4χρονο – Μεταφέρθηκε στο Καραμανδάνειο

4press