Ειδήσεις

Τραγωδία στο Ίλιον: Αποκαλύφθηκε από το Χαμόγελο του Παιδιού καταγγελία που είχε δεχθεί για παραμέληση του βρέφους που πέθανε από ασφυξία

Σοκάρει η αποκάλυψη από το Χαμόγελο του Παιδιού, λίγες ώρες μετά τον θάνατο του παιδιού στο Ίλιον. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση στις 4 Σεπτεμβρίου δέχθηκε ανώνυμη καταγγελία στην «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα παιδιά SOS 1056» που αφορούσε σε συνθήκες παραμέλησης εντός της συγκεκριμένης οικογένειας. Για την καταγγελία, το Χαμόγελο του Παιδιού ενημέρωσε την αρμόδια Εισαγγελία.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Σε συνέχεια των δημοσιευμάτων σχετικά με την τραγική ανακοίνωση του θανάτου ενός αγοριού 2,5 ετών στο Ίλιον, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώνει ότι στις 4 Σεπτεμβρίου 2019 δέχθηκε ανώνυμη καταγγελία στην «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα παιδιά SOS 1056» που αφορούσε σε συνθήκες παραμέλησης εντός της συγκεκριμένης οικογένειας.

Άμεσα, όπως γίνεται σε κάθε ανάλογη καταγγελία, ενημερώθηκε η αρμόδια Εισαγγελία Ανηλίκων ώστε να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες.

Για άλλη μια φορά, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώνει ότι αρμόδιες για κάθε περιστατικό παραμέλησης/ κακοποίησης ενός παιδιού είναι οι Εισαγγελικές Αρχές και οι Κοινωνικές Υπηρεσίες που οφείλουν να διερευνήσουν την κάθε υπόθεση.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» έχει δηλώσει τη διαθεσιμότητά του στις αρμόδιες Εισαγγελικές αρχές και τους αρμόδιους φορείς, τόσο με τις υπηρεσίες του όσο και με το εξειδικευμένο προσωπικό του.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» έχοντας μεγαλώσει, με σεβασμό και στοργή, περισσότερα από 800 παιδιά θύματα παραμέλησης / κακοποίησης κι έχοντας αποκτήσει τεράστια εμπειρία στις επιπτώσεις της παραμέλησης / κακοποίησης στην ψυχή ενός παιδιού καλεί τους πολίτες να σπάνε τη σιωπή τους όταν αντιλαμβάνονται ότι κάποιο παιδί κινδυνεύει.

Related posts

Καιρός: Καταιγίδες από λάσπη θα «πνίξουν» την Ελλάδα – Άνεμοι έως και 9 μποφόρ!

4press

Έδεσαν γαϊδουράκι με κάλπη στην ράχη του ,συνθήματα ,χωρίς νερό και φαγητό για πέντε μέρες

4press

Aίθριος ο καιρός σήμερα -Εως τους 27 βαθμούς η θερμοκρασία

4press