Ειδήσεις

ΦΩΤΟ: Το Παλαιό Αρσάκειο της Πάτρας παίρνει και πάλι ζωή – Μπήκε ο εργολάβος

Μπήκε ο εργολάβος στο παλαιό Αρσάκειο της Πάτρας και ξεκίνησαν οι εργασίες ανάπλασης και ενεργειακής αναβάθμισης του εμβληματικού κτιρίου της πόλης. Ο χώρος μετά από χρόνια «σιωπής», έχει μετατραπεί σε εργοτάξιο με τους εργάτες και τους φορτωτές να έχουν πιάσει για τα καλά δουλειά.

Στο εμβληματικό κτίριο που βρίσκεται επί της Μαιζώνος μεταξύ Παρθενάκου και Γκότση, θα μεταφέρει το δημαρχείο της Πάτρας και εκεί θα στεγαστούν όλες οι δημοτικές υπηρεσίες, που σήμερα βρίσκονται διάσπαρτες στην πόλη. Να σημειωθεί ότι τα γραφεία του δημάρχου Πατρέων και τον Αντιδημάρχων θα παραμείνουν στο σημερινό δημαρχείο, επί της Μαιζώνος 108.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι 4 εκατ. ευρώ, χρηματοδοτούμενος από πόρους του ΕΣΠΑ και ο εργολάβος που πήρε το έργο, έχει προσφέρει έκπτωση 53,99% επί των τιμών του τιμολογίου της μελέτης. Η σύμβαση μεταξύ του Δήμου Πατρέων και του εργολάβου, μετά τις εντάσεις και τις καθυστερήσεις που υπήρξαν, υπογράφηκε στις 20 Δεκεμβρίου2018 και θα πρέπει να ολοκληρώσει τις εργασίες εντός 720 ημερών από την ημερομηνία υπογραφής.

Όπως λέει  ο αντιδήμαρχος Έργων Χρήστος Κορδάς, οι εργασίες ανάπλασης και ενεργειακής αναβάθμισης του παλαιού Αρσακείου, θα έχουν ολοκληρωθεί σε ένα περίπου χρόνο από σήμερα, έτσι ώστε να ξεκινήσουν, τότε, οι διαδικασίες μετεγκατάστασης των δημοτικών υπηρεσιών.

Στο χώρο του παλαιού Αρσακείου, θα μεταφερθεί και η έδρα του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας, που σήμερα συνεδριάζει στο κτίριο Λαδόπουλου, ενώ υπάρχει πρόβλεψη για τη δημιουργία αίθουσας πολλαπλών χρήσεων για πολιτιστικές και άλλες εκδηλώσεις. Το καλοκαίρι εκδηλώσεις θα φιλοξενούνται και στον προαύλιο χώρο του κτιρίου.

Τη μελέτη του έργου έχει εκπονήσει η Διεύθυνση Αρχιτεκτονικού Έργου του Δήμου και κατά την αποκατάστασή του θα διατηρηθούν όλα τα χαρακτηριστικά της τυπολογίας και του περιβλήματος του κτιρίου (κουφώματα, δάπεδα, πόρτες, σκάλες, κιγκλιδώματα), καθώς το κτίριο είναι χαρακτηρισμένο ως ιστορικό διατηρητέο μνημείο.

Related posts

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος στην πρώτη γραμμή των διαδηλώσεων για τον George Floyd: Η εντυπωσιακή κίνηση συμβολισμού του ιεράρχη (φωτό)

4press

ΠΑΤΡΑ: Στο Περιφερειακό Νοσοκομείο Ρίου επικίνδυνοι οι χώροι για τους διασωληνομένους ασθενείς

4press

Με πρωτοποριακές και σύγχρονες λύσεις θέλει να «εξοπλιστεί» ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης

4press

Leave a Comment