Ειδήσεις

ΧΙΟΣ: Νύχτα τρόμου με πετροπόλεμο-16 Συλλήψεις

Νύχτα τρόμου στην ΒΙΑΛ την Δευτέρα το βράδυ. Συνολικά 16 άτομα συνελήφθησαν από τις Αστυνομικές αρχές και αυτή την ώρα δικάζονται με την διαδικασία του αυτοφώρου. Οι 16 την ώρα του κρίσιμου ΔΣ για το μεταναστευτικό , επιτέθηκαν με πέτρες στις αστυνομικές δυνάμεις που ήταν συγκεντρωμένες στην περιοχή.

Από το Αστυνομικό Τμήμα Χίου διενεργείται προανάκριση και σχηματίσθηκε σχετική ποινική δικογραφία για έκνομες ενέργειες που διαπράχθηκαν χθες (13-01-2020), σε δομή παραμονής αλλοδαπών στη Χίο.

Συνελήφθησαν δεκαοκτώ (18) αλλοδαποί, ηλικίας από 16 έως 41 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται –κατά περίπτωση- για τα αδικήματα της διατάραξης της κοινής ειρήνης και της βίας κατά υπαλλήλων.

Ειδικότερα και σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, οι συλληφθέντες συμμετείχαν ενεργά σε επεισόδια και βιαιοπράγησαν, εκτοξεύοντας πέτρες σε αστυνομικές δυνάμεις (όπως είχαμε αναφέρει προηγουμένως) που επενέβησαν για να αποκαταστήσουν την τάξη, ενώ ένας εξ’ αυτών αντιστάθηκε προκειμένου αποφύγει τη σύλληψη

Από το Αστυνομικό Τμήμα Χίου διενεργείται προανάκριση και σχηματίσθηκε σχετική ποινική δικογραφία για έκνομες ενέργειες που διαπράχθηκαν χθες (13-01-2020), εξωτερικά του Δημαρχιακού Μεγάρου στην πόλη της Χίου.

Στο πλαίσιο των ερευνών, συνελήφθη 45χρονος ημεδαπός, με τις κατηγορίες της διατάραξης της κοινής ειρήνης και της βίας κατά υπαλλήλων, ενώ ταυτοποιήθηκε 32χρονος ημεδαπός για την εμπλοκή του στη συγκεκριμένη υπόθεση, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για τα ίδια αδικήματα.

Ειδικότερα, οι προαναφερόμενοι ημεδαποί, δρώντας με άλλα άτομα αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων, συμμετείχαν σε έκνομες ενέργειες σε βάρος αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονταν στο Δημαρχιακό Μέγαρο για την τήρηση της τάξης και προκάλεσαν φθορές στην κεντρική είσοδο του Μεγάρου, σπάζοντας υαλοπίνακα.

 

Related posts

Παρουσίαση των ανοικτών δράσεων ΕΣΠΑ από τη Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων

4press

Το «έστρωσε» στο Θέρμο -Σημαντικά προβλήματα από την σφοδρή χαλαζόπτωση – ΦΩΤΟ

4press

Τραγωδία στην Αμαλιάδα: Νεκρό 2,5 μηνών βρέφος

4press