Ειδήσεις Πολιτική

Χρήστος Σταϊκούρας από Πάτρα: Βασική στόχευση η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας

Το αναπτυξιακό σχέδιο της κυβέρνησης, που θα αρχίσει να υλοποιείται από το προσεχές τρίμηνο, ξεδίπλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας χθες το βράδυ, στην εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικής πίτας του Επιμελητηρίου Αχαΐας και του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας.
Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του ξενοδοχείου «Αστήρ» παρευρέθηκαν πλήθος επιχειρηματιών από όλη τη Δυτική Ελλάδα, καθώς η ομιλία του κ. Σταϊκούρα είχε βαρύνουσα σημασία, για τις επιχειρήσεις και την οικονομία.
Η βασική στόχευση, όπως την περιέγραψε ο υπουργός Οικονομικών, είναι η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, με απώτερο στόχο, τη δημιουργία ανάπτυξης, πολλών και καλών θέσεων απασχόλησης και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής.
Κάνοντας έναν σύντομο απολογισμό από την επτάμηνη λειτουργία της κυβέρνησης, ο κ. Σταϊκούρας αναφέρθηκε στη μείωση του ΕΝΦΙΑ και της προκαταβολής φόρου και επισήμανε τις μειώσεις που νομοθετήθηκαν για φέτος, στον φόρο των επιχειρήσεων από το 28% στο 24% αλλά και του φόρου φυσικών προσώπων από το 22% στο 9% για τα μικρά εισοδήματα, ενώ δεσμεύθηκε για περαιτέρω μείωση της προκαταβολής φόρου και των ασφαλιστικών εισφορών για τις επιχειρήσεις . Ο κ. Σταϊκούρας εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.
Όπως τόνισε, η κυβέρνηση στους επτά πρώτους μήνες της θητείας της κάλυψε τα δημοσιονομικά κενά, ψήφισε φιλοαναπτυξιακά νομοσχέδια, μείωσε τη φορολογία των επιχειρήσεων, προχώρησε στην απεμπλοκή μεγάλων έργων και στις αποκρατικοποιήσεις.

Related posts

Σάκης Αρναούτογλου: Προειδοποιεί για το που θα χτυπήσει ο «Αντίνοος» τις επόμενες ώρες – Βροχές, χαλάζι και άνεμοι (χάρτες)

4press

Η συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης, στον απόηχο της «μονομαχίας» Τσίπρα – Μητσοτάκη

4press

Καιρός: Βροχές και πτώση της θερμοκρασίας σήμερα Πέμπτη – Αναλυτικά η πρόγνωση…

4press