Ειδήσεις Υγεία & Fitness

Υπέρηχοι καρδιάς με υπερσύγχρονο ψηφιακό έγχρωμο υπερηχοτομογράφο στο “Ολύμπιον”

Με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας και μεγάλες δυνατότητες ως προς την ακρίβεια των εξετάσεων έχει εξοπλιστεί το Τμήμα Υπερήχων Καρδιάς της Γενικής Κλινικής Πατρών “Ολύμπιον”.

Η διάγνωση και αντιμετώπιση των καρδιολογικών νοσημάτων υποστηρίζεται στο “Ολύμπιον” από πλήθος υπερηχογραφικών τεχνικών οι οποίες διενεργούνται με τον πλέον σύγχρονο ψηφιακό έγχρωμο υπερηχοτομογράφο Epiq Cvx 3D Phillips.

Εκτός από τον απλό υπέρηχο καρδιάς (Triplex καρδιάς), διενεργούνται οι ακόλουθες εξειδικευμένες εξετάσεις:

  1. Διοισοφάγειος υπερηχοκαρδιογραφία. Επιπλέον της συμβατικής απεικόνισης, παρέχεται επίσης η δυνατότητα τρισδιάστατης απεικόνισης (3D) παρουσία του Καρδιολόγου Κου Α. Αλεξόπουλου με σχετική εξειδίκευση στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η τρισδιάστατη απεικόνιση εφαρμόζεται σε ελάχιστη κέντρα στην Ελλάδα και αυξάνει την διαγνωστική ακρίβεια της μεθόδου ιδιαίτερα σε βαλβιδοπάθειες και σύνθετες καρδιολογικές παθήσεις. Αξιοσημείωτα, η εξέταση μπορεί να διενεργηθεί με ενδοφλέβια καταστολή (μέθη) σε ασθενείς που το επιθυμούν, με την προϋπόθεση ότι δεν υπάρχουν σχετικές αντενδείξεις από το ιστορικό.
  1. Δυναμική υπερηχοκαρδιογραφία με κόπωση ή δοβουταμίνη (stress echo). Το Ολύμπιον Θεραπευτήριο παρέχοντας ένα πρότυπο και ελεγχόμενο νοσοκομειακό περιβάλλον, εξασφαλίζει τις αναγκαίες συνθήκες για την διενέργεια της εξέτασης με τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια για τον ασθενή. Πρωτοποριακά στην περιοχή της Δ. Ελλάδας, εφαρμόζεται η τεχνική χορήγησης σκιαγραφικού παράγοντα Sonovue για την βελτιστοποίηση της αξιοπιστίας της εξέτασης σε ασθενείς με ‘’πτωχό’’ ακουστικό παράθυρο (όταν η καρδιά δεν απεικονίζεται επαρκώς με τον απλό υπέρηχο).
  1. Yπερηχοκαρδιογραφία αντίθεσης (contrast echo, bubble study). Παρέχει πολύτιμες πληροφορίες στους συναδέλφους Νευρολόγους για τη διερεύνηση αγγειακού εγκεφαλικού επεισοδίου.
  1. Yπερηχογραφία μυοκαρδιακής παραμόρφωσης (speckle tracking analysis). Πρωτοποριακή μέθοδος, ιδιαίτερα χρήσιμη σε ογκολογικούς και αιματολογικούς ασθενείς για την πρώιμη ανίχνευση καρδιοτοξικότητας (βλάβη στην καρδιά από χημειοθεραπευτικά φάρμακα).

Related posts

Ο Εμπορικός Πάτρών για τις ενδιάμεσες εκπτώσεις – Πότε ξεκινούν – Τι λέει για τις Κυριακές

4press

ΚΕΕΛΠΝΟ: Υποχωρεί ο ιός της γρίπης – Επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους την προηγούμενη εβδομάδα

4press

Φωτιά στον Ασπρόπυργο – ΤΩΡΑ

4press