Ειδήσεις

Lockdown: Τι ισχύει για όσα ζευγάρια δεν συγκατοικούν – Διευκρινίσεις Σταμπουλίδη

Σε γενικό lockdown μπήκε η Ελλάδα για τρεις εβδομάδες προκειμένου να υπάρξει περιορισμός της διασποράς του κορονοϊού.

Στο πλαίσιο αυτό ο ο Γενικός γραμματέας Εμπορίου και Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης απάντησε σε ερωτήσεις τηλεθεατών σχετικά με τις μετακινήσεις κατά την διάρκεια του lockdown.

Ανάμεσα στα ερωτήματα που κλήθηκε να απαντήσει ήταν το πώς μπορούν να συναντιούνται ζευγάρια που δεν συγκατοικούν, αλλά σε κανονικές συνθήκες περνούν καθημερινά χρόνο μαζί και αν μπορούν να στείλουν κάποιο κωδικό στο 13033, για μία τέτοια μετακίνηση.

«Νομίζω ότι η τεχνολογία έχει λύσει αυτά τα προβλήματα, μπορούν να χρησιμοποιήσουν το Skype ή άλλα μέσα επικοινωνίας», είπε ο κ. Σταμπουλίδης στον ΣΚΑΙ και συμπλήρωσε ότι μία επιλογή θα ήταν αυτά τα ζευγάρια να έχουν εγκατασταθεί ήδη στο ίδιο σπίτι, προκειμένου να περάσουν μαζί το lockdown.

Ο κ. Σταμπουλίδης σχολίασε πως μπορούν τα ζευγάρια να αθλούνται μαζί αφού ισχύει ο κωδικός 6.

Σε ερώτηση για το αν μπορεί ένα ζευγάρι να μετακινηθεί μαζί για να μαζέψει ελιές, ο κ. Σταμπουλίδης απάντησε χαμογελώντας πως «ο νεαρός που έχει ελιές πρέπει να πάει μόνος του για το… μάζεμα».

«Καταλαβαίνω ότι υπάρχουν πολλά κοινωνικά θέματα, αλλά πρέπει να τονιστεί ότι είμαστε σε περιορισμούς. Οι μετακινήσεις εκτός κατοικίας είναι πολύ συγκεκριμένες, αλλιώς δεν θα μπορέσουμε να ανακόψουμε την εξάπλωση του ιού», συμπλήρωσε.

Related posts

Απίστευτο: Ο ΕΟΤ στηρίζει τη γερμανική TUI που έχει «φεσώσει» χιλιάδες Έλληνες ξενοδόχους

4press

Βρέθηκαν σε καμινάδα του Άουσβιτς κουταλοπίρουνα & παπούτσια των μελλοθάνατων

4press

Το Covid-19 σκοτώνει τον ελεύθερο ανταγωνισμό στον τουρισμό

4press