Ειδήσεις

Vouchers για tablets στους μαθητές ενώ ετοιμάζονται να επιστρέψουν στις τάξεις!

Σε μια σοβαρή χώρα θα είχε υπάρξει μέριμνα από την αρχή της σχολικής περιόδου

Το απόλυτο μπάχαλο σχετικά με τον σχεδιασμό και διανομή -με τη χρήση κουπονιών- tablets  στους μαθητές, προκειμένου να παρακολουθούν τα μαθήματά τους εξ αποστάσεως.

Το οικονομικό επιτελείο περίμενε να εντάξει το μέτρο στα προχρηματοδοτούμενα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης , αντί να μοιράζει τα κουπόνι, ύψους 200 ευρώ, από τον περασμένο Νοέμβριο, όταν άρχισε η νέα καραντίνα, παρότι σε μια σοβαρή χώρα θα είχε υπάρξει μέριμνα από την αρχή της σχολικής περιόδου. Αντ’ αυτού ετοιμάζονται να δώσουν τα vouchers λίγο προτού τελειώσει το τρίτο lockdown, το οποίο, κατά τα λεγόμενα της κυβέρνησης, θα ολοκληρωθεί μέσα στον Μάρτιο και οι μαθητές θα επιστρέψουν στα θρανία.

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται στην πλατφόρμα gov.gr  με τους κωδικούς του TAXIS και οι δικαιούχοι θα λάβουν έναν κωδικό, ο οποίος θα τους παρέχει έκπτωση 200 ευρώ στην αγορά laptop  ή tablet.

Δικαιούχοι του ΟΠΕΚΑ

Οι αιτήσεις αναμένεται να αρχίσουν να υποβάλλονται στις αρχές του επόμενου μήνα και το πρόγραμμα θα αφορά 560.000 νέους, ηλικίας από 4 έως 24 ετών. Πρόκειται για οικογένειες με οικογενειακό εισόδημα έως 6.000 ευρώ, δηλαδή όλες οι οικογένειες που είναι δικαιούχοι του επιδόματος  παιδιού του ΟΠΕΚΑ  στην πρώτη εισοδηματική κατηγορία.

Για οικογένεια με ένα παιδί τα εισοδηματικά κριτήρια αυξάνονται στα 10.500 ευρώ και για μια τετραμελή οικογένεια στα 12.000 ευρώ.

Related posts

ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑ: Τους χτύπησαν και λήστεψαν

4press

Θλίψη για τον 21χρονο Ανδρέα Καρκούλια

4press

ΠΑΤΡΑ: Κλέβουν υλικά έργων από την περιοχή του Ρίου

4press