Επικαιρότητα Τεχνολογία & Επιστήμη

Διαδικτυακή εκδήλωση για τις συγκρούσεις στην Ανατολική Μεσόγειο- Σπουδαίοι ομιλητές θα αναλύσουν την κατάσταση, ανοικτή για το κοινό η ημερίδα

Κατά τη διάρκεια αυτών των δύσκολων καιρών οι συγκρούσεις στην Ανατολική Μεσόγειο κάνουν ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία τους, καθιστώντας πιο επείγουσα από ποτέ την ανάγκη διαχείρισης κρίσεων στην περιοχή.O ρόλος της Ελληνικής Περιφέρειας στην ανάπτυξη σχέσεων με τις γειτονικές χώρες, η οικονομική διπλωματία, οι εμπορικές σχέσεις, η επιχειρηματικότητα, η ανθρωπιστική κρίση, οι πρόσφυγες και οι θαλάσσιες ζώνες  θα αναλυθεί επιστημονικά από διακεκριμένους ομιλητές στη διαδικτυακή ημερίδα που διοργανώνει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος με το EUROPE DIRECTτη Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021 και ώρα 12:00 – 17:00.

Κεντρικό θέμα της εκδήλωσης είναι «Πώς θα μειώσουμε τις συγκρούσεις στην Ανατολική Μεσόγειο». Ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας & Αντιπρόεδρος στη Διαμεσογειακή Επιτροπή της CPMR Φωκίωνας Ζαΐμης, ο οποίος είναι και συντονιστής της εκδήλωσης τονίζει στην πρόσκληση που απευθύνει σε όλους: «Ο  ρόλος των Περιφερειών μπορεί να είναι υπερτοπικός, εθνικός και διακρατικός ειδικότερα στο πλαίσιο των διεθνών οργανισμών που συμμετέχει όπως η Επιτροπή Παράκτιων Περιφερειών (CPMR) καιη Επιτροπή Περιφερειών της Ε.Ε.. Επιθυμούμε την αποτροπή συγκρούσεων στην Ανατολική Μεσόγειο και είναι επιτακτική η συμβολή όλων σ’ αυτή την προσπάθεια. Για το λόγο αυτό η εκδήλωση είναι ανοικτή, θέλουμε οι πολίτες να προβληματιστούν, να ενημερωθούν και να παρακολουθήσουν τη δημοκρατική συζήτηση. Οι ομιλητές προέρχονται από διαφορετικές αφετηρίες και χώρους, γεγονός που ενισχύει την έκφραση όλων των απόψεων, τη γνωστοποίηση των προβλημάτων, των προτεραιοτήτων κάθε περιοχής με στόχο τη διεθνή συνεργασία για ειρήνη και ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών».

Οι ομιλητές θα έχουν τη δυνατότητα να μιλήσουν είτε στα ελληνικά είτε στα αγγλικά.

Επίσης, θα υπάρχει διερμηνεία από τα ελληνικά στα αγγλικά.  Την ημερίδα μπορείτε να την παρακολουθήσετε εδώ:

Ελληνικά

Youtube

Facebook

https://www.facebook.com/pde.rwg/posts/4330440136970814

Εurope direct

https://www.facebook.com/events/831885097361493

Συντονιστής:

Φωκίων Ζαΐμης, Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας, Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, Αντιπρόεδρος της Διαμεσογειακής Επιτροπήςκαι μέλος της Επιτροπής Βαλκανίων και Μαύρης Θάλασσας της CPMR

Ομιλητές

ΝεκτάριοςΦαρμάκης, ΠεριφερειάρχηςΔυτικήςΕλλάδας, αναπλ. μέλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών (ΕτΠ), μέλος Δ.Σ. της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), Απόστολος Τζιτζικώστας, Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών (ΕτΠ), Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), Μανώλης Κεφαλογιάννης, Ευρωβουλευτής με το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (Ελλάδα), Λευτέρης Χριστοφόρου, Ευρωβουλευτής με το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (Κύπρος)

IsmailAhmedKHAIRAT, Πρέσβης της Αιγύπτου, Τάσος Χατζηβασιλείου, Δρ.,Βουλευτής ΝΔ, Σερρών,Διεθνολόγος, Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων & Ευρωπαϊκής Ένωσης της Νέας Δημοκρατίας, Παύλος Γερουλάνος, πρ. Υπουργός Πολιτισμού & Τουρισμού (2009-2012), Αλέξανδρος Μαλλιάς, Πρέσβης επί τιμής,πρώην πρέσβης Ελλάδος στην Ουάσιγκτον (2005-2009), Δημήτριος Σταθακόπουλος, Δρ.  Παντείου  Πανεπιστημίου, Οθωμανολόγος, Τουρκολόγος, Συνεργάτης ΕργαστηρίουΤουρκικών &Ευρασιατικών Μελετών, Πανεπιστήμιο Πειραιά,Δικηγόροςπαρ’ΑρείωΠάγω, Μέλος ΔΣ της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων (Ε. Α. Α. ΔΗ. ΣΥ.), Mitat ÇELİKPALA, Αντιπρύτανης, Καθηγητής, Τμήμα Διεθνών Σχέσεων, Πανεπιστήμιο KadirHas, Εμμανουήλ Καραγιάννης, Αναπληρωτής Καθηγητής Διεθνούς Ασφάλειας στο King’sCollegeLondon&στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Ιωάννης Μήτσιος, Πολιτικός Επιστήμων, Διεθνολόγος, Μ.Α Παν/μίουNortheastern Βοστώνης, Γιώργος Αλεξάκης, Αντιπεριφερειάρχης Ευρωπαϊκών και Διεθνών Υποθέσεων, Περιφέρεια Κρήτης, Αντιπρόεδρος της CPMR&EUROMONTANA, Θεόδωρος Λουλούδης, Εκδότης Εφημερίδας “Πελοπόννησος”, Μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του RegionalGrowthConference, Δημήτριος Καιρίδης,Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων, Βουλευτής ΝΔ, Βόρειου Τομέα Αθηνών, AnnikaAnnerbyJansson, Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου της Σκόνε (Σουηδία), Επικεφαλής της Ομάδας Δράσης της CPMR σεθέματα Μεταναστευτικής Διαχείρισης, SuleymanOzeren, Αναπληρωτής Καθηγητής,ΠανεπιστήμιοGeorgeMason, Θάνος Βερέμης, Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του ΕΛΙΑΜΕΠ(Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής & Εξωτερικής Πολιτικής), Ομότιμος Καθηγητής, Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης, Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ιστορία, Διεθνείς Σχέσεις, Θεοδόσιος Γεωργίου, Πρόεδρος,Ελληνική Ένωση για την Ατλαντική και Ευρωπαϊκή Συνεργασία, Δρ.  Nicola  De Santis, Επικεφαλής, Διεύθυνση Δημοσίας Διπλωματίας, ΝΑΤΟ, Δημήτριος Τριανταφύλλου, Καθηγητής, Τμήμα Διεθνών Σχέσεων, Πανεπιστήμιο KadirHas, MatthewCrosston, Καθηγητής, Διευθυντής για τον Ακαδημαϊκό Μετασχηματισμό, Γραφείο Κοσμήτορα, ΠανεπιστήμιοBowieState, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος στο ModernDiplomacy.eu, Δημήτριος Ριζούλης, Δημοσιογράφος, Διευθυντής στην εφημερίδα «Δημοκρατία»

Related posts

Σύμφωνο για κλιματικά ουδέτερα Cloud και Data Centers στην Ευρώπη

4press

Επαναλειτουργία της Καρδιοθωρακοχειρουργικής Κλινικής(pic)

4press

Space X: «Ποδαρικό» το 2021 στις διαστημικές αποστολές

4press