Σκωτσέζικο ντους από την Κομισιόν: Πιθανόν να εκτοξευτεί το χρέος στο 235% του ΑΕΠ

Σταδιακή μείωση του χρέους, στο καλό σενάριο, από το 188,6% το 2018 στο 127% του ΑΕΠ το 2060 προβλέπει η έκθεση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, που έδωσε στη δημοσιότητα η…

Readmore..
Σκωτσέζικο ντους  από την Κομισιόν: Πιθανόν να εκτοξευτεί το χρέος στο 235% του ΑΕΠ

Με 11.000.000 ψήφους διαφορά από την αντιπολίτευση η νίκη Ερντογάν

Ο αρχηγός του τουρκικού κράτους Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επανεξελέγη χθες από τον πρώτο γύρο πρόεδρος για δεύτερη συναπτή θητεία,

Readmore..
Με 11.000.000 ψήφους διαφορά από την αντιπολίτευση η νίκη Ερντογάν
Ροή

Η ΦΩΤΟ ΤΟΥ ΜΗΝΑ !

Ο Ιούνιος πήρε το όνομά του από την σύζυγο του Δία την Ήρα, η οποία στα λατινικάονομάζονταν Juno. Είναι ο δέκατος μήνας κατά το Εκκλησιαστικό ημερολόγιο που αρχίζει τον Σεπτέμβριο, και ο τέταρτος κατά το παλαιό ρωμαϊκό ημερολόγιο. 

 

Σερβίρετε τη σούπα με τα κομμάτια της μους όπως τα γιουβαρλάκια

 

Χοντροκόβω 1 κιλό ντομάτες, τις αλατίζω και τις αφήνω στην άκρη για 30 λεπτά. Στη συνέχεια τις περνάω από τον μύλο των λαχανικών και παίρνω το ζουμί τους.

Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, βράζω το ντοματόζουμο, μαζί με 1 κρεμμύδι, 1 καρότο,  50 ml ούζο, 2-3 κλωνάρια σέλινο και 2 σκελίδες σκόρδο, μέχρι να περιοριστεί στα 2/3 της αρχικής ποσότητας. Περνάω από σήτα τη σούπα, πιέζοντας με μια κουτάλα ώστε να περάσει όσο είναι δυνατόν και ο πουρές από τα λαχανικά. Αλατοπιπερώνω.

Κόβω300 γρ. φιλέτο λαβράκι (χωρίς την πέτσα) σε μικρότερα κομμάτια και τα πολτοποιώ στο μπλέντερ, προσθέτοντας στο τέλος1 αβγό, χωριστά τον κρόκο από το ασπράδι. Μεταφέρω το μείγμα σε ένα μπολ και ανακατεύω με 
50 ml κρέμα γάλακτος, 15% λιπαρά.

Καθαρίζω εξωτερικά 25 μύδια με σύρμα κουζίναςκάτω από τρεχούμενο νερό. Αφαιρώ το «γένι», κρατώντας το μύδι με το ένα χέρι και τραβώντας το «γένι» με το άλλο με μια απότομη κοφτή κίνηση. Πετάω τα μύδια που είναι ανοιχτά πριν από το μαγείρεμα. Ζεσταίνω λίγο  έ.π. ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι και γυρίζω τα μύδια για μερικά λεπτά, μέχρι να ανοίξουν. Πετάω όσα παραμείνουν κλειστά. Προσθέτω  1 κρεμμύδι, 1 σκελίδα σκόρδο και 2 κλωναράκια σέλινο, όλα ψιλοκομμένα, και σβήνω με  100 ml λευκό ξηρό κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, αποσύρω από τη φωτιά και κρατάω την ψίχα των μυδιών. 

Σε ένα μπολ ανακατεύω το μείγμα του ψαριού με τα μύδια και  1 μικρή καυτερή πιπεριά, ψιλοκομμένη. Βάζω την κατσαρόλα με τη σούπα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά να βράσει και με τη βοήθεια 2 κουταλιών κόβω σε ωοειδή σχήματα το μείγμα του ψαριού και των θαλασσινών και τα ρίχνω μέσα στη σούπα. Αφήνω να βράσουν για 2 λεπτά. Αν χρειαστεί, συμπληρώνω με λίγο νερό (υλικά για 4 άτομα).

 

 





User Login



Facebook Channel

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αθλητισμος

ΜΟΔΑ

Συνεντευξεις-bloggers

ΚΑΦΕ - ΦΑΓΗΤΟ

Επικοινωνία

Στοιχεία επικοινωνίας

 email: adimagnisali@gmail.com 

τηλ: 2610-329440

JSN Megazine template designed by JoomlaShine.com