Εγκρίθηκε ο μηχανισμός ανταγωνιστικών δημοπρασιών που σχεδιάζει η Ελλάδα για παραγωγή ηλεκτρισμού από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και για συμπαραγωγή υψηλής απόδοσης.

 


Η Κομισιόν αξιολόγησε πως οι δημοπρασίες και η στήριξη που θα δώσει η Ελλάδα σε ανανεώσιμες πηγές δεν παραβιάζουν τους κανόνες περί κρατικής βοήθειας. Αντίθετα, οι Βρυξέλλες έκριναν πως η διαδικασία θα συμβάλλει τόσο στην επίτευξη των περιβαλλοντικών στόχων της ΕΕ όσο και στη μείωση του κόστους της ενέργειας.

«Με τον ελληνικό μηχανισμό δημοπρασιών θα αυξηθεί το μερίδιο ηλεκτροπαραγωγής από ανανεώσιμες πηγές, σύμφωνα με τους περιβαλλοντικούς στόχους της ΕΕ, ενώ παράλληλα θα μειωθεί στο ελάχιστο η στρέβλωση του ανταγωνισμού λόγω της κρατικής στήριξης», ανέφερε χαρακτηριστικά η Κομισιόν.

Ως εκ τούτου, όπως αναφέρει ο ΣΚΑΪ, φέτος η Ελλάδα θα διοργανώσει χωριστές δημοπρασίες για εγκαταστάσεις αιολικής και ηλιακής ενέργειας προκειμένου να προσδιοριστούν οι εμπορικές προοπτικές τους. Το 2019 οι δημοπρασίες για εγκαταστάσεις αιολικής και ηλιακής ενέργειας θα είναι κοινές με στόχο την αύξηση του ανταγωνισμού και τη μείωση του κόστους για τους καταναλωτές ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές στην Ελλάδα.

Όσον αφορά άλλες τεχνολογίες για παραγωγή ρεύματος από ανανεώσιμες πηγές, η Κομισιόν αναφέρει πως θα εξετάσει την κρατική στήριξή τους όταν ωριμάσουν οι εν λόγω τεχνολογίες στην ελληνική αγορά, δηλαδή αφότου επιτύχουν ένα προκαθορισμένο επίπεδο διείσδυσης.

ΚΑΦΕ - ΦΑΓΗΤΟ

Επικοινωνία

Στοιχεία επικοινωνίας

 email: adimagnisali@gmail.com 

τηλ: 2610-329440

JSN Megazine template designed by JoomlaShine.com