Ένας εκ των κορυφαίων της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών. Ο λόγος για τον πρώην πρόεδρο της Toyota, Τατσούρο Τογιόντα που κατέστησε την εταιρία σε μια από τις σημαντικότερες αυτοκινητοβιομηχανίες στον κόσμο.

 

Ο Τογιόντα, γιος του ιδρυτή της εταιρίας, πέθανε στις 30 Δεκεμβρίου από πνευμονία, όπως ανακοίνωσε η Toyota.

Ήταν ο έβδομος πρόεδρος της εταιρείας και παραιτήθηκε από τη θέση του το 1995 ενώ διατήρησε τις άλλες θέσεις που κατείχε, όπως εκείνη του συμβούλου που είχε μέχρι τον θάνατό του.

Η συμβολή του ήταν κομβικής σημασίας για την ίδρυση της κοινοπραξίας στην Καλιφόρνια με την αμερικανική αντίπαλό του, την General Motors, που ονομάστηκε NUMMI (New United Motor Manufacturing Inc.) και ξεκίνησε την παραγωγή το 1984. Την εποχή εκείνη θεωρήθηκε πρωτοπόρος στις διεθνείς συνεργασίες στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Το 1953 εντάχθηκε στην Toyota, η οποία σήμερα παράγει --μεταξύ άλλων--μοντέλα όπως το υβριδικό Prius, τα σεντάν Camry και τα πολυτελή Lexus ενώ είναι απολύτως ανταγωνιστική των Volkswagen AG, General Motors και Renault-Nissan ως κορυφαία αυτοκινητοβιομηχανία στις ετήσιες πωλήσεις οχημάτων παγκοσμίως.

Το όνομα της εταιρείας γράφεται με προφέρεται με "T" , αντί για "D'' όπως είναι το επίθετο της οικογένειας, επειδή σύμφωνα με τους μελλοντολόγους έτσι φέρνει γούρι.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ - ΜΠΕ

 

ΚΑΦΕ - ΦΑΓΗΤΟ

Επικοινωνία

Στοιχεία επικοινωνίας

 email: adimagnisali@gmail.com 

τηλ: 2610-329440

JSN Megazine template designed by JoomlaShine.com