Ο ζωολογικός κήπος θα παραμείνει κλειστός

 

Πανικός προκλήθηκε στο Παρίσι, όταν 52 επικίνδυνοι  μπαμπουίνοι απέδρασαν από τον περιφραγμένο χώρο που βρίσκονταν την Παρασκευή σε ζωολογικό κήπο της Βενσέν στο Παρίσι, χωρίς όμως να καταφέρουν να εισέλθουν στο χώρο των επισκεπτών

Για προληπτικούς λόγους ο ζωολογικός κήπος εκκενώθηκε και θα παραμείνει κλειστός και σήμερα Σάββατο, και η αστυνομία με τρεις σκοπευτές με υποδερμικά όπλα ανέλαβε δράση.

Πηγές της αστυνομίας δήλωσαν ότι οι μπαμπουίνοι είναι επικίνδυνοι και δεν έπρεπε να βγουν από το πάρκο. "Οι συνάδελφοι μας τους έχουν περικυκλώσει, καλέσαμε κτηνίατρους για να μπορέσουν να τους επαναφέρουν στα κλουβιά τους" δήλωσε ένας αστυνομικός στην "Le Parisien".

 

Για λόγους ασφαλείας σταμάτησε η κυκλοφορία των αυτοκινήτων στην περιοχή ενώ δημιουργήθηκε άμεσα μια περίμετρος ασφαλείας γύρω από τον ζωολογικό κήπο. Όπως αναφέρει η Telegraph, οι μπαμπουίνοι μεταφέρθηκαν στα κλουβιά τους στο Grand Rocher, με εξαίρεση τεσσάρων εξ αυτών που εντοπίστηκαν στο πίσω μέρος του περιφραγμένου χώρου τους, σε σημείο που δεν έχει πρόσβαση το κοινό. Αυτή τη στιγμή επιχειρούν να τους πιάσουν», συμπλήρωσε ο ζωολογικός κήπος.

 

 

Το περιστατικό έγινε αντιληπτό νωρίς το μεσημέρι από εργαζόμενο του ζωολογικού κήπου, ο οποίος είδε έναν μπαμπουίνο που είχε φθάσει στον διάδρομο που χρησιμοποεί το προσωπικό, επισήμανε η διεύθυνση του ζωολογικού κήπου του Εθνικού Μουσείου Φυσικής Ιστορίας.

 

«Αμέσως τέθηκε σε εφαρμογή το σχέδιο διάσωσης βάσει των προβλεπόμενων διαδικασιών: ειδοποιήθηκε η πυροσβεστική υπηρεσία, η αστυνομία και η νομαρχία, οι επισκέπτες και το προσωπικό τέθηκαν υπό περιορισμό, τέθηκε αμέσως σε εφαρμογή η διαδικασία αιχμαλωσίας των ζώων», διευκρίνισε.

 

 

ΚΑΦΕ - ΦΑΓΗΤΟ

Επικοινωνία

Στοιχεία επικοινωνίας

 email: adimagnisali@gmail.com 

τηλ: 2610-329440

JSN Megazine template designed by JoomlaShine.com