Με γοργούς ρυθμούς προχωρά η διαδικασία αντικατάστασης των παλαιών ταυτοτήτων από νέες που πληρούν τις σύγχρονες προδιαγραφές

 

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά  για τις νέες ταυτότητες και το οικονομικό σκέλος έχουν ήδη καθοριστεί ενώ τις επόμενες μέρες αναμένονται προσφορές από τις μεγαλύτερες εταιρείες παγκοσμίως.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Καθημερινής, οι νέες ταυτότητες - των οποίων η διανομή θα ξεκινήσει από την Αττική - θα είναι αντίστοιχες με των υπολοίπων κρατών - μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η αντικατάσταση των παλιών εγγράφων με νέα, βιομετρικά αποτελεί συμβατική υποχρέωση της Ελλάδας έναντι της Ε.Ε., ήδη από τα μέσα της δεκαετίας του 2000.  

Οι νέες ταυτότητες θα είναι κατασκευασμένες και πάλι από πλαστικό, αλλά θα περιέχουν μικροτσίπ με αποθηκευμένα τα βιομετρικά στοιχεία του κατόχου. Θα εμφανίζεται η φωτογραφία και το ονοματεπώνυμο του κατόχου, αλλά όχι το δακτυλικό του αποτύπωμα.  

Όπως σημειώνει η Καθημερινή, το κόστος αντικατάστασης των παλιών ταυτοτήτων υπολογίζεται στα 80 εκατ. ευρώ. ενώ κάθε νέο έγγραφο θα κοστίζει από 8 έως 10 ευρώ και το αντίτιμο θα πληρώνει ο πολίτης. 

 

ΚΑΦΕ - ΦΑΓΗΤΟ

Επικοινωνία

Στοιχεία επικοινωνίας

 email: adimagnisali@gmail.com 

τηλ: 2610-329440

JSN Megazine template designed by JoomlaShine.com